Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen: “Ik heb mezelf drie maanden gegeven”

Michael van Gerwen PL Darts 2020 Aberdeen

Michael van Gerwen is blij met de manier waarop hij de Premier League Darts 2020 is gestart. Peter Wright werd met 7-5 verslagen. “Natuurlijk ben ik opgelucht”, zei hij voor de camera’s van RTL7Darts.

Mentaal zit het heel goed

“Mensen gaan aan je twijfelen, omdat je niet je beste spel laat zien en je van dartsleverancier wisselt. Maar in deze wedstrijd heeft iedereen kunnen zien dat er mij niets aan de hand is. Mentaal zit het heel goed, anders kun je vandaag ook niet terugkomen. En dat tegen Peter Wright, die heel veel zelfvertrouwen heeft na het winnen van het WK en The Masters.”

Nog niet direct de perfecte setup

“Het klopt dat ik ruimer achter had kunnen komen, dat ik zo terugkomt geeft alleen maar meer voldoening. Finishes op de juiste momenten en de dubbels gingen lekker. Scorend ging het over het algemeen redelijk, dus ik mag niet klagen. Eén goede wedstrijd wil niet zeggen dat dit nu de perfecte setup is.”

Pro Tour verder testen

“Ik heb mezelf drie maanden gegeven. Natuurlijk wil ik dat het binnen een paar weken fantastisch gaat, maar ik moet mezelf de tijd geven. Het kan goed dat ik dit weekend op de Pro Tour met een andere setup speel, puur om te kijken hoe het daarmee gaat. Ik heb nog een paar opties, maar ik heb nu alvast een setup waarmee ik me heel prettig voel.”

Premier League Darts 2020: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts