Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen: “Ik kan extra stapje wanneer het moet”

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2018 (3)

Met elf keer 180, 50% op de dubbels en een gemiddelde van 108,32 wist Michael van Gerwen de kwartfinale van de Grand Slam of Darts te bereiken. Michael Smith werd met 10-8 verslagen, waarmee Mighty Mike maar weer eens liet zien dat er met zijn vorm niets mis is. Daar werd de laatste weken aan getwijfeld na vroege nederlagen op het European Championship en de World Series Finals.

Smith bleef ze wel heel makkelijk raken

“Goeie finishes, goede scores. Deze wedstrijd had alles en daar ben ik heel blij mee”, vertelde Van Gerwen tegenover RTL7Darts. De Nederlander gaf wel eerlijk toe dat hij moeite had met het goede spel van Smith. “Normaal vind ik het fijn als iemand tempo gooit, maar hij bleef ze nu wel heel makkelijk raken. In het begin moest ik aanhaken omdat ik niet goed begon. Dat herstelde ik snel en voelde het goed.”

Eerder afscheid van hem nemen

Bij de tweede break was het 5-5. “Mijn eigen legs houd ik goed en op zijn legs maak ik fout na fout. Dat mag niet gebeuren. Als ik één keer aanzet kan ik al eerder afscheid van hem nemen. Dat gebeurden niet, ook door zijn goede spel natuurlijk.” Van Gerwen vindt dat hij zijn eigen uitspraken nu heeft onderbouwd met een goed optreden. “Wat ik eerder deze week al bedoelde, ik ben gewoon goed in vorm en sta goed te gooien. Wat er ook gaat gebeuren, ik kan een extra stapje wanneer het moet. Dat heb ik nu laten zien.” In de kwartfinale wacht Jonny Clayton, die zondag van MvG won na drie gemiste matchdarts van de Nederlander.

Bekijk het volledige interview met Michael van Gerwen

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts