Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen: “Ik weet dat ik dat kan, mooi dat ik het liet zien”

Michael van Gerwen Premier League Darts Liverpool 2019

Michael van Gerwen heeft donderdag in Liverpool weer eens laten zien waarom hij de nummer één van de wereld is. Als een stoomwals liep hij over Michael Smith heen, met ruim 109 per beurt en bijna foutloos spel op de dubbels. Volgende week wacht de topper in de Premier League Darts tegen koploper Rob Cross.

Drie snoeiharde legs

Na de zege op Smith sprak Van Gerwen met Live Darts TV. “Als je op deze manier van Michael Smith wint, dan ben je altijd blij. Ik heb weinig fouten gemaakt en deed de juiste dingen op het juiste moment. Smith speelde goed, alleen maakte te veel fouten. En daar maakte ik gebruik van.” Van Gerwen liep weg door in vier legs tijd twee 12-darters en een 11-darter te gooien. “Ik weet dat ik dat met enige regelmaat kan, mooi dat ik het weer liet zien.”

Onder druk zetten

Volgende week wacht de topper tegen Rob Cross. Voltage staat één punt voor MvG in de stand. “Het maakt weinig uit wat een ander doet en hoe goed hij speelt. Ik ga hem volgende week uitdagen en dan zien we wat er gaat gebeuren. Uiteindelijk draait het om de play-offs, maar ik wil graag zoals de afgelopen vijf jaar ook de reguliere competitie winnen.” Het eerste duel dit seizoen met Cross was een makkie voor Van Gerwen. Hij miste zelfs pijlen voor 7-0, waardoor Cross nog een paar legs kon pakken. “Rob speelt goed de laatste tijd, maar in de Premier League heeft hij altijd van mij verloren. Ik moet ervoor zorgen dat dat zo blijft door hem onder druk te zetten.”

Delen:

Meer over Premier League Darts