Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen in de hoogste versnelling langs Rapid Ricky

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2019

Michael van Gerwen heeft op sterke wijze de vierde ronde van het PDC WK Darts 2020 bereikt. Ricky Evans bood in een sprintrace regelmatig goed weerstand, maar uiteindelijk kon hij het niveau van Mighy Mike niet bijbenen. Het werd 4-0 in sets en na de kerstdagen staat Van Gerwen bij de laatste-16 tegenover Stephen Bunting.

Gelijk in hoogste versnelling

Van Gerwen opende de wedstrijd gelijk met een 180’er, maar Evans liet zijn maximale score niet lang achterwege. In zijn bekende sprintwerk wist hij er een vermakelijke strijd van te maken en Van Gerwen naar een vijfde leg te brengen. Daarin gooide Rapid Ricky nog een 180’er, maar de kans vanaf 121 pakte hij niet aan. Zo kon Van Gerwen met een 15-darter de set binnen harken.

Rapid Ricky laat vier pijlen liggen

Het tempo leek zelfs voor Van Gerwen iets te hoog te liggen, omdat hij mee ging rennen met de één jaar jongere Engelsman. Een 80-finish bracht Mighty Mike gelijk de break in de tweede set, om met een 180’er en een 90-finish (12-darter) al naar 2-0 te lopen. Met een 12-darter pakte Van Gerwen gelijk weer de openingsleg van de derde set, om zijn zevende 180’er te vuren. Toch wist Evans de leg te pakken met een 119-finish en na weer een 180’er voor beide darters volgde de break doordat Van Gerwen twee pijlen miste vanaf 80. Met een fabelachtige 114-finish brak Van Gerwen terug, alleen twee bouncers vanuit triple-19 liep hij scorend achter. Evans kreeg dan ook vier pijlen voor de set, maar gooide deze allemaal tegen het ijzer. Zo ontsnapte Van Gerwen via dubbel-1.

118-finish doet de klus

Evens werd daarop wel heel slordig en gaf de eerste leg gelijk uit handen. Met een 75-finish was de break weer een feit, alleen dat presentje gaf de titelverdediger terug door vier pijlen te missen. Evans maakte 1-1, gevolgd door de tiende 180’er van Mighty Mike. Toch won Rapid Ricky de leg met een 13-darter, waarop Van Gerwen een 118-finish noteerde om weer een vijfde leg af te dwingen. Vanaf 142 miste de Engelsman dubbel-11 om de partij te verlengen en Van Gerwen gooide nog een keer 118 om de klus te klaren.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship