Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen in hoogste versnelling langs Cross

Michael van Gerwen heeft zijn absolute topvorm weer gevonden. Na de eenvoudige zege op Max Hopp moest ook Rob Cross eraan geloven op de World Series Finals. Peter Wright sneuvelde, waardoor Daryl Gurney de volgende opponent is van de Nederlandse titelverdediger.

108,83 per beurt

Net zoals in de finale van het European Darts Championship gingen Van Gerwen en Cross in de openingsfase nog aardig gelijk op. Halverwege denderde Mighty Mike door. Was het vorige week vanaf 5-5 snel gedaan, nu haalde de Nederlander de pauze al met 6-4. Daarna raffelde hij de les in hoog tempo af en won met 10-4 en een gemiddelde van 108,83 per beurt. In de halve finale wacht Gurney. De Noord-Ier nam een 5-0-voorsprong tegen Wright, maar de Schot kreeg het gat bijna dicht. Vanaf 5-4 en 6-5 liep Gurney toch nog naar 10-6.

Anderson versnelt

De andere halve finale gaat tussen Gary Anderson en James Wade. De Schotse favoriet had veel moeite met Price en sloeg op 6-6 toe met een 167-finish, gevolgd door een solide 14-darter. Met een 91-finish en tops pakte Anderson de 10-8-zege. Wade had veel moeite met Dimitri Van den Bergh, om uiteindelijk een typische Wade-zege te pakken. De Belg overlegde de betere cijfers en kreeg kansen om nog veel dichterbij te komen. Die liet hij liggen, waarop Wade won met 10-6.

World Series Finals: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts