Connect with us

European Tour

Van Gerwen in kwartfinale Hamburg; Klaasen eruit

Michael van Gerwen heeft de kwartfinale van de European Tour in Hamburg bereikt. Mighty Mike had geen moeite met Robert Thornton en won met 6-1. Jelle Klaasen verloor opmerkelijk genoeg met dezelfde cijfers van Andy Boulton. The Cobra kon vooral geen dubbel vinden.

Turbo hoeft nog niet aan

Na de negendarter van zaterdag waren de verwachtingen gelijk hooggespannen voor de partij van Van Gerwen. De echte turbo ging echter nog niet aan en daarvoor werd hij ook niet uitgedaagd door Robert Thornton. The Thorn is zijn topvorm kwijt en won dit weekend zelfs pas zijn eerste partijen van het jaar op de European Tour. In zowel de eerste, tweede als derde leg kreeg Van Gerwen zes beurten de tijd, waardoor het al 3-0 was. In de vierde leg kwam er een 180’er van de Nederlander, maar sloeg Thornton nu wel toe. Het zorgde ervoor dat Mighty Mike toch even versnelde. Een tweede maximale score en een 112-finish, werd gevolgd door een 92-finish (5-1). Zijn eigen leg werkte de nummer één van de wereld in veertien pijlen af voor de 6-1-zege met een gemiddelde van 101,33 per beurt. In de kwartfinale wacht zondagavond Ian White.

Grote kans laten liggen

Klaasen plaatste zich zaterdag voor de World Matchplay en leek in Hamburg een grote kans te hebben. Het schema was voor hem na de zege op Michael Smith volledig geopend, maar hij wist zelf niet door te drukken. Tegen Andy Boulton ging het mis met 1 uit 10 op de dubbels en een gemiddelde van slechts 78,19 per beurt. Boulton speelde zelf ook niet al te sterk, maar benutte de kansen die hij aangeboden kreeg wel. Het werd 0-4, voor Klaasen iets terug kon doen met een 65-finish. De Nedelander miste daarop vier pijlen voor een tweede leg op rij en zag Boulton het in de zevende leg afmaken met een 90-finish.

European Tour #9 Hamburg: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour