Connect with us

European Tour

Van Gerwen in kwartfinale München, Big Ben en Klaasen onderuit

Michael van Gerwen is de enig overgebleven Nederlander op de European Tour in München. Jelle Klaasen en Benito van de Pas gingen allebei in een allesbeslissende elfde leg onderuit, zover liet Van Gerwen het niet komen.

 

Herkansing niet gepakt 

Klaasen stond zondag geen leg af aan Ronny Huybrechts, met Ian White werd het wel een spannend gevecht. De Nederlander kwam op 2-0, voor White met twee 180’ers voor een 10-darter terugkwam tot 2-2. Met een 12-darter pakte de Engelsman een nieuwe break, voor Klaasen terugsloeg met een 85-finish. Het niveau bleef ontzettend hoog met een 11-darter van The Cobra, gevolgd door een 67-finish van The Diamond (4-4). White kwam op 4-5, waarop hij drie matchdarts miste. Er kwam een beslissende elfde leg en daarin won White alsnog met een 14-darter ondanks zes 180’ers en 5 uit 7 op de dubbels van Klaasen.

Matchdarts gemist 

Van de Pas opende met een break, om daarna via dubbel-14 en een 70-finish op achterstand te komen. Vanaf dat punt ging het volledig op volgorde richting 4-3 door een 94-finish van Joe Cullen. Van de Pas gooide de achtste leg niet in vijf beurten uit, de Engelsman profiteerde echter niet vanaf 113. Rockstar hield zijn eigen leg met een 100-finish om op matchpoint te komen en hij knalde er in de tiende leg twee 180’ers uit. Daarmee was het verschil gemaakt, om twee volle beurten op de dubbels te verknoeien. Van de Pas ontsnapte, waarop een zeer rommelige slotleg volgde. Beide darters kregen matchdarts, maar Cullen ging er alsnog met de zege vandoor.

Klus geklaard 

Titelverdediger Van Gerwen maakte geen fout. Met een 80-finish kwam hij tegen Kevin Painter op 1-0, voor de Engelsman met een 71-finish wist terug te slaan. Met een 115-finish werd het toch al 3-1 voor Mighty Mike en een 11-darter zorgde voor het definitieve verschil. Met een 106-finish deed The Artist nog wel wat terug, maar daarna maakte Van Gerwen het af via tops. Hij speelt in de kwartfinale tegen Chris Dobey. De jongeling is de verrassing van het weekend, want hij won al van Robert Thornton en Dave Chisnall. Tegen Chizzy gooide hij zelfs zeven keer 180.

European Tour #2 in München, uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour