Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen klaar voor WK: “Kan goed dat het invloed had op mijn spel”

Michael van Gerwen Jeffrey de Zwaan PDC World Grand Prix 2019

Michael van Gerwen begint als de absolute topfavoriet aan het PDC WK Darts 2020 en ook met het nodige zelfvertrouwen. Na een rommelig eerste deel van 2019, waarin hij nog wel de Premier League Darts won, volgde een uitstekend tweede deel.

Groot deel zit tussen de oren

Mighty Mike geeft toe dat vooral zijn privésituatie meespeelde in de rommelige periode. “Wat betreft het krijgen van kinderen hebben we niet altijd evenveel geluk gehad. Ik wilde niet te oud vader worden. Maar het was ziekenhuis in, ziekenhuis uit, een miskraam… Dat doet wat met je. Als het dan goed gaat, is dat een hele opluchting en blijdschap. Het zou goed kunnen dat dat invloed heeft op mijn dartprestaties. Een groot deel zit toch tussen de oren. Het is heel belangrijk om randzaken buiten te kunnen sluiten tijdens een wedstrijd. Op zich kan ik dat altijd wel goed”, zo vertelt Van Gerwen in AD/Sportwereld.

Uitmuntend half jaar

Afgelopen zomer maakte MvG bekend opnieuw vader te worden en daarna won hij de World Grand Prix, Champions League of Darts, World series of Darts Finals en Players Championship Finals. Hij verloor slechts twee partijen, namelijk in de eerste ronde van het European Championship van Ross Smith en in de halve finale van de Grand Slam of Darts van Gerwyn Price. De Welshman wordt ook genoemd als de grootste uitdager van het moment voor Mighty Mike.

Let op Anderson

Wat vindt Van Gerwen daar zelf van? “Ik voel me goed, ik ben er klaar voor. Natuurlijk is Price een concurrent. Maar die kan ik pas in de finale tegenkomen, als hij die al haalt. Veel mensen denken dat Gary Anderson daar niet meer toe in staat is, maar ik beschouw hem nog wel als een outsider.”

Delen:

Meer over World Darts Championship