Connect with us

European Tour

Van Gerwen, Klaasen en Van de Pas in derde ronde München

Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas hebben de derde ronde bereikt van de European Tour in München. Voor Jermaine Wattimena en Jeffrey de Graaf viel het doek na een ruime voorsprong.

 

Geen tweede stunt 

In de eerste ronde had Wattimena voor een verrassing gezorgd door Alan Norris naar huis te gooien. Ook nu speelde hij sterk tegen Dave Chisnall. Ondanks 4 uit 8 op de dubbels, twee 180’ers en een 104-finish ging Wattimena na een 3-1-voorsprong onderuit met 4-6. In de avondsessie begon Klaasen vernietigend. Met onder meer een 116-finish kwam hij op 3-0, terwijl Ronny Huybrechts op dat moment een gemiddelde gooide van ruim 109 per beurt. De Belg knakte en The Cobra liep uit naar 6-0 met 104,86 per beurt. Daarbij was de nummer tien van de wereld met 6 uit 10 uitstekend op de dubbels.

Flitsend debuut laten liggen 

Jeffrey de Graaf debuteert dit weekend op de European Tour en hij laat zich gelijk goed zien. Darren Johnson werd in de eerste ronde verslagen en nu pakte hij na een 0-1-achterstand een 3-1-voorsprong op Michael Smith. Het tweede reekshoofd kwam terug met twee 180’ers voor 3-3. Het liep vervolgens op beurt naar de beslissende elfde leg. Daarin mocht De Graaf openen, maar hij gooide scores van 44 en 43. Smith gooide stabiel in iedere beurt een triple en stond zodoende na vier beurten op 84. Dat gooide hij in zijn vijfde beurt weg om toch met 5-6 te winnen.

Ruime zeges 

Van de Pas maakte tegen Devon Petersen opnieuw indruk. Na 0-1 voor de Zuid-Afrikaan won hij vier legs op rij met als slotstuk een 160-finish. Petersen hield zijn eigen leg, maar vervolgens was het met een 112-finish en een nieuwe break 6-2. Van Gerwen speelden net zoals op het wereldkampioenschap tegen René Eidams. De Duitser zorgde toen voor een bizarre comeback, nu gaf hij een vroege voorsprong weg. Vier breaks op rij werden daarna door Van Gerwen omgezet in een serie van goede legs. Met een 138-finish kwam hij op één leg van de zege en met een 132-finish (twee keer bulls-eye en dubbel-16) was de partij binnen.

European Tour #2 in München, uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour