Connect with us

European Tour

Van Gerwen, Klaasen en Van de Pas naar derde ronde Saarbrucken

Op het derde toernooi van de European Tour hebben Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas de derde ronde bereikt. In het Duitse Saarbrucken stonden ook Vincent van der Voort en Christian Kist in de tweede doorgang, maar zij verloren allebei.

Achterstand snel weggewerkt door Mighty Mike

Van Gerwen is de afgelopen week niet te stoppen. Een week geleden was hij een klasse apart op de Euro Tour in Jena en donderdag volgde een klinkende zege op Raymond van Barneveld in de Premier League Darts. Tegen Ronny Huybrechts moest hij wel even aan de bak. De Belg nam een brutale 0-2-voorsprong en speelde de gehele partij tegen een gemiddelde van boven de 100 per beurt. Mighty Mike gaf toch gas en won alsnog met 6-3. In de derde ronde wacht zondagmiddag Adam Hunt, die wist te verrassen tegen Steve West.

Klaasen 6 uit 6 op de dubbels

Benito van de Pas verloor vorige week juist in de tweede ronde, wat hem geen ponden opleverde voor de diverse ranglijsten. De druk stond er nu dan ook op en daar ging hij tegen Paul Nicholson goed mee om: 6-3. Voor hem wacht nu een duel met Joe Cullen, Rockstar rekende namen met 6-4 af met Vincent van der Voort. Klaasen en Kist speelden een Nederlands onderonsje, alleen Kist kwam geen moment op gang. Met alleen scorende darts bleef hij ver achter zijn normale niveau, terwijl Klaasen 6 uit 6 op zijn dubbels was. Het werd dan ook 6-0. Klaasen speelt zondag tegen Dave Chisnall. In de tweede ronde sneuvelden een aantal reekshoofden onder wie Alan Norris, Michael Smith en Kim Huybrechts.

European Tour 3 Saarbrucken: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour