Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen klopt Anderson in een schitterende titanenstrijd

Michael van Gerwen Premier League Darts Dublin 2018

Michael van Gerwen heeft in een schitterende partij Gary Anderson weten te verslaan in de Premier League Darts 2018. In de openingsfase liep Van Gerwen niet weg door twee gemiste dubbels en daarna werd het een titanenstrijd. Van Gerwen was op weg naar een negendarter, om daarna een 170-finish om zijn oren te krijgen. Hij herstelde snel en gooide achter elkaar 12-darters om toch de break te pakken. De 7-3-zege brachten hem naar een gemiddelde van 110,62 per beurt, tegenover 110,79 van Anderson.

Kans om weg te lopen laten liggen

Van Gerwen verloor vorige week verrassend van Peter Wright, met name doordat hij telkens één pijl op een finish miste. Dat overkwam nu Gary Anderson in de openingsleg en hij kreeg direct een 76-finish om zijn oren van Mighty Mike. De Nederlander vond ook tops voor 0-2 en liep scorend direct weer weg van de Schot. Na negen pijlen stond hij op 52, om ditmaal twee darts op de dubbels te missen. Zo kreeg Anderson de kans om zich te redden en dat deed hij vanaf 78. Van Gerwen stond vervolgens na negen pijlen op 30, maar met een 82-finish voor een 11-darter was het alweer 2-2.

Krankzinnig hoog niveau

Daarop ging de partij volledig los. Van Gerwen opende met zeven keer triple-20 op rij. Triple-19 viel niet en vervolgens mocht hij niet eens terugkomen. Anderson vuurde namelijk 170 uit om zijn eigen leg toch te houden. De tik had Van Gerwen snel verwerkt. In de zesde leg gooide hij alweer twee keer 180 en en met een 97-finish was het 3-3. De volgende ijzersterke leg kon Anderson vanaf 112 net niet af te maken en kreeg een nieuwe break om zijn oren vanaf 64. Van Gerwen leek weg te denderen, tot hij zelf ook tweer eens miste vanaf 41. Anderson pakte het presentje nu niet uit vanaf 93 en zo was het toch 3-5. De beslissing volgde toen Anderson nog een beurt op de dubbels miste. Met een 72-finish was het 3-6 en tops was raak voor de zege.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts