Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen knalt langs Barney door één zwakke leg

Michael van Gerwen heeft Raymond van Barneveld aan de kant in de Premier League Darts. Vier legs ging alles op beurt, tot vijf missers in één leg op de dubbels van Barney. Daarna was Van Gerwen gevlogen en ging zijn gemiddelde alweer de lucht in. Om met zes legs op rij te winnen, 7 uit 10 op de dubbels en 104,47 per beurt.

Opeens vijf missers op rij

In de openingsleg pakte Van Gerwen gelijk het initiatief, tot een 180’er en een 81-finish van Barney. De drie legs daarna gingen eenzijdig naar degene die deze begon. Opvallend was dat er nog geen enkele dubbel was gemist, voor Van Gerwen was dat in de vierde leg met een bulls-eye 132-finish: 2-2. Van Barneveld gooide in de vijfde leg alweer zijn derde 180’er, om wel de eerste pijlen op een dubbel te missen. Dat werden er zelfs vijf en Mighty Mike kon daardoor de break bijna gratis ophalen op dubbel-18. Daar kwam gelijk zijn eerste 180’er overheen, gecounterd door al de vierde van Van Barneveld. Daardoor kwam er toch voor de Hagenaar een kans op de rebreak. Vanaf 76 viel dubbel-18 niet en was het toch 4-2.

Zes legs op een rij

De turbo van Mighty Mike ging vol aan met een volgende 180’er en de 170-finish lag er ook bijna in. Het rode stipje werd niet gevonden, in de herkansing was dubbel-8 wel binnen voor de dubbele break voorsprong. Het gat kon worden verkleind door Barney vanaf 71, alleen tops vloog er niet in. Zo was het eerste punt alweer binnen voor Mighty Mike en een leg later was het ook gedaan op dubbel-16.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts