Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen knokt zich naar zege op Anderson en finale

Michael van Gerwen heeft zich voor het vierde jaar op rij geplaatst voor de finale van de Players Championship Finals. Na een moeizame openingsfase tegen Gary Anderson van 0-3 en 3-5 knokte Van Gerwen zich in het duel. Op 7-7 pakte de Nederlander de break, maar stond die weer af (9-9). Een 11-darter deed daarop alsnog de klus voor MvG. In de finale wacht Daryl Gurney.

MvG knokt zich naast The Flying Scotsman

Anderson begon uitmuntend en knalde gelijk weg naar 3-0. Hij brak met een 98-finish voor een 11-darter en opende zijn eigen leg alweer met een 177-score. Van Gerwen herpakte zich met een solide 13-darter en wist Anderson onder druk te zetten met een 180’er. Daardoor brak hij terug via dubbel-8 en wist na de pauze met een 76-finish helemaal terug te komen tot 3-3. Anderson wist de draad weer op te pakken met een 113-finish en een curieuze achtste leg volgde. Anderson miste daarin na een 180’er twee volle beurten op de dubbels, alleen MvG strafte het niet af. De Schot was daarop alleen niet in vijf beurten uit en zo was het bij de pauze door de tweede 180’er van Mighty Mike toch 5-5.

Elfdarter voor de beslissende break

De partij was compleet in evenwicht en er volgden dan ook vier eenzijdige legs naar 7-7. Een 180’er van Mighty Mike zorgde voor de eerste kans op een break. Hij stond na vier beurten op 32 en sloeg toe voor 7-8. Anderson herpakte zich met een 180’er, om toch Van Gerwen de leg te zien pakken met een 72-finish. De Schot pakte wel zijn eigen leg en zag Van Gerwen zijn leg nu niet in vijf beurten uitgooien. Dat strafte The Flying Scotsman af met een 13-darter (9-9), om een versnelling van Mighty Mike over zich heen te krijgen. Een 11-darter bracht de Nederlander op matchpoint en maakte het af met een 121-finish voor 9-11.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals