Connect with us

European Championship

Van Gerwen kopje onder tegen West

Michael van Gerwen is zeer verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van het European Darts Championship. De Nederlander won de afgelopen vier edities, maar was niet scherp in het treffen met Steve West. De Engelsman profiteerde optimaal met de 10-7-zege.

Vroege voorsprong nog gedicht

West heeft de afgelopen jaren naam gemaakt door grote namen te verslaan op de televisietoernooien. Zo vloog Phil Taylor op de World Grand Prix van 2016 er al uit en ditmaal was Van Gerwen de sigaar. De Nederlander wist een vroege 4-1-achterstand nog goed te maken richting 5-5. Daarna speelde West een subliem aantal legs. Een 126-finish voor een 12-darter bracht hem opnieuw aan de leiding, gevolgd door een 13-darter en een 14-darter voor 5-8.

Eindsprint zit er niet meer in

Ook de veertiende leg bracht hem een 180’er, alleen nu leek Van Gerwen zijn eindsprint in te zetten. Twee 180’ers brachten hem naar een elfdarter en dubbel-16 zorgde voor 7-8. Eén misser vanaf 108 werd afgestraft door West (7-9) en zijn eigen leg wist de Engelsman keurig in vijf beurten af te werken voor de zege. Van Gerwen bleef achter met een gemiddelde van 95,27 per beurt en 7 uit 21 op zijn dubbels. Zodoende zijn alle Nederlanders al na twee dagen uitgeschakeld op het European Darts Championship.

European Darts Championship 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Championship