Connect with us

Champions League

Van Gerwen krijgt klus weer niet geklaard; Anderson wint Champions League

Gary Anderson World Matchplay Darts 2018

Gary Anderson heeft de derde editie van de Champions League of Darts gewonnen. De Schot overleefde in de middag twee matchdarts van Michael van Gerwen om in de groepsfase te sneuvelen. Daarna won hij eenvoudig van zowel Mensur Suljovic als Peter Wright. Wright klopte Van Gerwen in de halve finale na een vrij bizarre comeback. Het zorgde ervoor dat Mighty Mike voor het derde jaar op rij er niet in is geslaagd de Champions League te winnen. Voor Anderson is het na de UK Open en World Matchplay al zijn derde grote titel van 2018.

Van Gerwen valt volledig stil

Anderson liep heel eenvoudig weg van Suljovic, waardoor de Oostenrijker tegen zijn eerste nederlaag op de Champions League of Darts aan liep. In de vijfde leg werd de titelverdediger gebroken door een 12-darter en zag Anderson nooit meer terug. Vanaf 3-4 liep de partij naar 3-9, voor Suljovic nog een leg kon pakken. Het werd 4-11. Lange tijd leek Van Gerwen ook zo’n soort uitslag neer te gaan zetten. Met een gemiddelde van 117 per beurt was het al 4-1, voor Wright op stoom kwam. De Schot was vooral op de dubbels fenomenaal en gooide vanaf 5-2 finishes van 84, 81 en 130 voor 5-5. Van Gerwen plaatste daarop zijn tussensprint richting 8-5 met een 88-finish voor de break. Vanaf dat moment viel de Nederlander compleet stil. Wright won vijf legs op rij, om in de twintigste leg de zege te pakken met een 92-finish (9-11).

Finale eenrichtingsverkeer

In de finale nam Anderson direct het initiatief door te openen met een 180’er en een 86-finish voor de 12-darter. Die break werd verzilverd, om de vijfde leg opnieuw toe te slaan. Wright miste één dart voor de 96-finish en kreeg in de zevende leg ook nog een 10-darter om zijn oren: 1-6. Snakebite kwam twee legs dichterbij, om vervolgens weer te worden gebroken met een 10-darter. Dubbel-8 bracht Anderson naar matchpoint (4-10). In de leg van Wright stond hij na negen pijlen alweer op 16 door scores van 140, 180 en 165. Wright kreeg 98 niet weggepoetst en met zijn derde 10-darter van de partij was het gedaan: 4-11.

Champions League of Darts 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Champions League