Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen krijgt zeer verrassende tegenstander in kwartfinale WK

Michael van Gerwen staat zaterdagavond zeer verrassend tegenover Ryan Joyce in de kwartfinale van het PDC WK Darts 2019. Debutant Joyce overleefde in de zesde set liefst vijf matchdarts van James Wade en wist het daarna zelf wel af te maken in de beslissende zevende set. Nathan Aspinall is als debutant eveneens naar de kwartfinale door Devon Petersen te verslaan.

Vijf gemiste matchdarts

Twee sets lang was Joyce de baas op het podium en leek in de vijfde leg van de tweede set met een 171-score de klus te hebben geklaard. Dat was voor Wade het moment om een 180’er te laten volgen door een bulls-eye 81-finish. Zo was het met een 12-darter toch 1-1 in sets. Joyce maakte met een sterke vierde set nog wel 2-2, daarna was het toch Wade die de baas was. Hij mocht dan ook gooien voor de wedstrijd, om vijf matchdarts te missen. Zo kwam er toch een zevende set, waarin Joyce met een 110-finish 1-1 maakte. Wade was niet uit na vijf beurten en Joyce strafte het af, zo was hij het die pardoes mocht gooien en dat wel afmaakte.

Aspinall knokt zich voorbij Petersen

Devon Petersen leek in rap tempo de kwartfinale te gaan bereiken. Hij was in de eerste twee sets tegen Nathan Aspinall dodelijk op de dubbels met 6 uit 8. In de derde set ging het daarop fout voor de Zuid-Afrikaan. Hij kwam op een 0-2-voorsprong (in totaal 1-8 in legs), maar begon te modderen. Hij had een aantal pijlen die uit het bord vielen en pardoes kon Aspinall de set alsnog pakken. De Engelsman vocht zich in het duel en kwam op 3-2. Met een 115-finish en de 15-darter voor de break dwong Petersen wel een zevende set af, waarin een verlenging kwam. Aspinall won zijn eigen leg met een 65-finish en nam scorend het initiatief over. Dubbel-16 voor een 13-darter bracht hem dan ook naar de kwartfinale.

Delen:

Meer over World Darts Championship