Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen laat derde Pro Tour-weekend schieten

Michael van Gerwen Auckland Darts Masters 2018

Michael van Gerwen zal komend weekend ontbreken in Barnsley tijdens het vijfde en zesde Players Championship. In de eerste twee weekenden van het Pro Tour-seizoen won Mighty Mike twee van de vier toernooien.

European Tour heeft voorkeur

Hierdoor is hij al verzekerd van de Players Championship Finals en zal in de rest van het jaar dan ook lang niet alle vloertoernooien spelen. Van Gerwen geeft al een aantal jaar de voorkeur aan de European Tour en zal daardoor de komende periode nog weinig Players Championships spelen.

Kist, Anderson en Cadby

Behalve Van Gerwen is ook Christian Kist niet van de partij dit weekend in Wigan. Hij heeft zich niet ingeschreven, net zoals de aan zijn rug revaliderende Gary Anderson en de nog altijd zonder visum in Australië zittende Corey Cadby. Simon Whitlock heeft zich alleen ingeschreven voor het toernooi op zondag.

Invallers

De top van de Challenge Tour Order of Merit neemt de vrijgekomen plaatsen in. Zo mogen Ritchie Edhouse, Boris Koltsov, Stephen Burton en Shaun Carroll voor het derde weekend op rij aan de bak. Dave Prins valt op zondag in voor Whitlock. Van dit vijftal is met name Burton op dreef, hij wist al twee keer de laatste-16 te bereiken. Raymond van Barneveld ontbrak afgelopen weekend op het derde en vierde Players Championship vanwege een demonstratie in Duitsland, hij is er aanstaand weekend wel weer bij.

Delen:

Meer over Pro Tour