Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen laat geen spaan heel van Cross

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Dublin

Michael van Gerwen heeft Rob Cross volledig kapot gespeeld in Dublin. De nummer één en twee van de wereld stonden tegenover elkaar, alleen het was geen moment een partij. In de eerste leg miste Cross een kans op de break, daarna werd hij volledig overlopen. Van Gerwen miste twee pijlen om er zelfs 7-0 van te maken, om wel te winnen met 7-2.

Alleen eerste leg spannend

Van Gerwen begon scorend uitmuntend aan het duel, om een slippertje te maken op de dubbels. Cross vergat het af te straffen vanaf 70 en kreeg gelijk een dreun te verwerken. Van Gerwen gooide namelijk er een 100-finish achteraan, om zijn eigen leg af te raffelen met een 74-finish voor 3-0. Inmiddels zakte Cross behoorlijk ver weg en zijn gemiddelde zat onder de 90 per beurt. Zo was het met een 88-finish al 4-0.

Vierde whitewash blijft uit

Inmiddels kon gedacht worden aan een whitewash en die kwam er uiteindelijk ook. Van Gerwen hield zijn eigen leg met dubbel-8, om er weer een 180’er achteraan te gooien. Met een 11-darter was het 6-0, om in zijn eigen leg aan te leggen voor de whitewash. MvG miste alleen twee pijlen voor de 68-finish en Cross redde zich met een 70-finish. Zo kwam hij niet in het rijtje met Phil Taylor, Adrian Lewis en James Wade die al eens met 7-0 op de broek kregen van Mighty Mike. Ook in de twee legs die volgden miste hij matchdarts, om dubbel-4 uiteindelijk te raken voor 7-2.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts