Connect with us

The Masters

Van Gerwen laat helemaal niets heel van Wade

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2017

Michael van Gerwen heeft opnieuw zeer overtuigend gewonnen op The Masters. Mighty Mike was zaterdagavond al zeer overtuigend tegen Kim Huybrechts en James Wade werd zelfs volledig overlopen. Met een gemiddelde van 111,14 per beurt werd het maar liefst 10-2. In de halve finale wacht zondagavond Gary Anderson, die in een matige partij met 10-6 won van Gerwyn Price.

Laatste winnaars

De laatste drie edities van The Masters zijn gewonnen door Van Gerwen, maar de editie daarvoor kwam op naam van James Wade. The Machine is na een vooral privé moeilijk jaar nog niet terug in topvorm en werd overlopen door Van Gerwen. Hij gooide dan wel een gemiddelde van 97,81, dat waren eigenlijk alleen maar scorende darts. Op de dubbels was hij namelijk wel 2 uit 2. Van Gerwen beukte op zijn beurt liefst tien van de dertien pijlen richting een dubbel raak.

Verschil heel snel gemaakt

Met een 15-, 13 en 11-darter was het gelijk 3-0, om in de vierde leg alweer toe te kijken hoe Wade niet in vijf beurten uit was. Tops vloog er bij Van Gerwen in voor de dubbele break, om de pauze te bereiken met 5-0. Daar kwamen direct uit de onderbreking twee 180’ers op rij achteraan, maar de zevende dart richting triple-20 vloog er niet in. De 81-finish voor een 12-darter betekende wel de nieuwe break, om er een 11-darter in zijn eigen leg achteraan te raffelen. Het werd zelfs 8-0 voor Wade eindelijk een 180 er en een bulls-eye 121-finish gooide voor zijn eerste leg. The Machine gooide zijn eigen leg nu wel in vijf beurten, maar twee 14-darters op rij van Mighty Mike betekende het einde van de partij.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters