Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen: “Lange neus zou niet nodig moeten zijn”

Michael van Gerwen Jeffrey de Zwaan PDC World Grand Prix 2019

Michael van Gerwen is zeer te spreken over zijn optreden tijdens de World Grand Prix. In Dublin vloerde hij landgenoot Jeffrey de Zwaan met 3-0 en wist – ondanks het double-in double-out systeem – een gemiddelde te overleggen van ruim 95 per beurt.

Scorend was het uitstekend

Na afloop was Van Gerwen tegenover RTL7Darts dan ook content. “Twee sets heb ik heel goed gespeeld. Daarna voelde ik wel dat ik ging winnen en werd het wat minder. Scorend was het uitstekend, maar toch heb ik wel een paar fouten gemaakt. Wanneer Jeffrey niet in één beurt uitkwam deed ik dat ook niet. Alles bij elkaar was het een goede wedstrijd.”

Niets tegenin te brengen

De Zwaan kon slechts zijn hoofd buigen. “Hier was niets tegenin te brengen. En als je dan zelf ook niet goed gooit… De dubbels liepen nog wel, maar scorend was dit het niet. Ik kon mijn gevoel maar niet vinden”, vertelde The Black Cobra aan RTL7Darts.

Doorbouwen

Voor Van Gerwen was de eerste ronde tegen Jamie Hughes nog moeizaam. Doordat hij vorig jaar twee keer van De Zwaan verloor zagen de analisten mogelijk een nieuwe kans voor De Zwaan. Van Gerwen bewees hun ongelijk. Of hij daarmee een lange neus trekt? “Dat zou niet nodig moeten zijn”, oordeelt de nummer één van de wereld. “Deze partij was een stuk beter dan de eerste ronde, dus hier kan ik op doorbouwen.” Dat zal dan in de kwartfinale moeten gebeuren tegen Mervyn King, die verrassend won van James Wade.

Delen:

Meer over World Grand Prix