Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen maakt het ditmaal niet spannend tegen Webster

Michael van Gerwen Premier League Darts Manchester 2017

Michael van Gerwen heeft de finaledag van de Players Championship Finals bereikt. Darren Webster kon tot de eerste onderbreking mee met de Nederlander, daarna moest Demolition Man heel snel afhaken. Van Gerwen hield zijn niveau ontzettend hoog en mag in de kwartfinale zondagmiddag dan ook aantreden tegen Jan Dekker of Peter Jacques.

Kortstondig denken aan vorig jaar

Een jaar geleden stonden Webster en Van Gerwen ook tegen elkaar. Toen kwam de Engelsman met 6-0 voor, waarna Van Gerwen toch nog won met 8-11. Ook nu had Webster een vroege voorsprong kunnen pakken. Hij brak, om in zijn eigen leg twee 180’ers te gooien. Tops viel niet en zo werd hij door een 11-darter gelijk teruggebroken. Met een 13-darter was het 2-1, gevolgd door zijn tweede 180’er. Webster hield toch zijn eigen leg, maar Van Gerwen ging de pauze in met een 11-darter.

Versnelling is Demolition Man te machtig

Daarna ging het heel hard. Mighty Mike opende alweer met een 180’er voor de break en liep met een 14-darter naar 5-2. Webster bleef vechten met zijn maximale score, maar kreeg daarna weer twee snelle legs om zijn oren. De tweede pauze werd dan ook bereikt met 7-3 en Van Gerwen vond in de elfde leg alweer zijn vijfde 180’er. Het liep naar 9-4, voor Mighty Mike het naliet om de partij af te maken. Dubbel-10 voor de 140-finish viel niet en daarna was nog een volle hand niet aan de Nederlander besteed. Dubbel-16 beviel in de vijftiende leg beter.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Players Championship Finals