Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen maakt statement met ruime zege op Lewis

Michael van Gerwen PDC WK Darts 2019 (3)

Michael van Gerwen heeft zeer overtuigend de kwartfinale van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. Adrian Lewis liep als een mak lammetje over het podium en werd continu overlopen door Mighty Mike. De Nederlander vergat alleen de derde set te winnen, waardoor Lewis tot leven schoot. Hij leek zelfs aan te leggen voor 2-2 in sets, maar op dat moment knalde MvG er twee 11-darter uit voor de zege met een gemiddelde van 108,08. In de kwartfinale wacht James Wade of Ryan Joyce.

MvG laat geen steek vallen

Waar Van Gerwen zoals gebruikelijk gelijk een goed niveau wist te halen, had Lewis ontzettend veel moeite om op gang te komen. Hij was continu op zoek naar de juiste hoogte voor de triples en kwam in de eerste set niet verder dan 89,35 per beurt. Jackpot redde de eerste leg nog met een 110-finish, maar 106 kreeg hij niet weg. Daardoor brak Mighty Mike met een 13-darter en maakte het ook met dertien pijlen af voor 1-0 in sets. Ook de tweede set opende MvG met een 180’er, voor Lewis wakker schoot met een 11-darter. Twee 14-darters verder kwam er een vijfde leg. Daarin noteerde Van Gerwen een volgende maximale score en maakte het af op dubbel-6: 2-0.

Sublieme versnelling

In de derde set denderde Van Gerwen gelijk door met weer een break, en een bulls-eye 127-finish. Daarna begon de Nederlander opeens te missen. Vanaf 44 liet hij het al liggen, om in zijn eigen leg vijf pijlen onbenut te laten voor de set. Lewis pakte het cadeautje aan en explodeerde vanuit het niets met twee keer 180 op rij. Een negendarter bleef uit, maar hij kwam wel terug in de partij: 2-1. Het tikje verwerkte Van Gerwen snel met een 116-finish voor de 12-darter, om in de derde leg toch te worden gebroken. Waar Lewis mocht gaan aanleggen voor 2-2 in sets, was het Van Gerwen die liet zien waarom hij de nummer één van de wereld is. Na negen pijlen stond hij op 36 voor de 11-darter en in de vijfde leg stond hij na negen pijlen op 50 voor opnieuw een 11-darter. Zijn gemiddelde lag op 107,47 per beurt.

Jackpot niet meer losgelaten

Lewis bleef zelf met ook een gemiddelde van boven de 100 stug doorgaan, om twee pijlen te overleven in de eerste leg van Mighty Mike. Dat presentje gaf Lewis terug in de tweede leg (1-1) en was het Van Gerwen die in de derde leg vanaf 124 bulls-eye miste. Van Gerwen opende zijn eigen leg met een 177-score en met een 11-darter was het 2-2. Zo kwam er weer een vijfde leg en nam Mighty Mike scorend weer het initiatief. Hij stond met zijn zesde 180’er na negen pijlen alweer op 44. Jackpot gooide zijn maximale score er achteraan, maar dit keer was het gedaan met een 12-darter

Delen:

Meer over World Darts Championship