Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen mag uitpuffen na vreemde partij tegen Price

Michael van Gerwen PDC WK Darts 2017

Michael van Gerwen heeft in een vreemde partij weten te winnen van Gerwyn Price op het PDC World Darts Championship 2018. Met name de struikelpartij na de eerste leg leek alle focus weg te halen. Van Gerwen liep nog wel heel eenvoudig naar 2-0 in sets, zonder daarvoor heel diep te moeten gaan. Hij bleef in hetzelfde tempo doorspelen, alleen Price begon het idee te krijgen dat er wat te halen viel. Hij won pardoes zes legs op rij voor 2-2 in sets. De Welshman kreeg vier pijlen om op 2-3 te komen, maar miste. Daarna was Van Gerwen gevlogen.

Oche is grootste gevaar voor MvG

Van Gerwen begon net zoals zijn vorige partijen vernietigend met een 180’er en de break vanaf 82 via bulls-eye. Het grootste gevaar kwam vervolgens doordat hij bijna struikel over de oche. Het leek hem even uit de concentratie te halen, want de tweede leg gaf hij zomaar weg door drie pijlen te missen. Price vervolgde met een 180’er en de 86-finish, om na ene nieuwe maximale score vanaf 96 niet toe te slaan. In de vijfde leg opende Van Gerwen op zijn beurt met een 180’er en klaarde met een 65-finish de klus. Het leek eigenlijk al de beslissing te zijn. Van Gerwen gaf niet volledig gas en drukte de turbo in als het moest. Zo kwam er een 170-finish uit de hoge hoed voor 2-1 en opende de vijfde leg met twee keer 180 op rij. De negendarter bleef uit, maar de set was wel weer binnen.

Zeven legs op rij verloren

Er kwam gelijk een break overheen in de derde set en juist op dat moment schoot Price opeens weer wakker met een 102-finish. De Welshman won de set, waarop Van Gerwen in de tweede leg van de vierde set twee pijlen op de dubbels miste voor een 92-finish. Daardoor bleef de rebreak uit en kon Price met een 91-finish voor een volgende 12-darter zomaar de partij weer in evenwicht brengen. Het werden zelfs zeven legs op rij, omdat Van Gerwen dubbel-7 miste voor de 88-finish, waarop The Iceman de kans liet liggen om een nieuwe break te pakken. Mighty Mike pakte zijn eigen leg, om opnieuw niet te breken vanaf ditmaal 72. Zo kwam er een vijfde leg en daarin opende Price met een 180’er. Hij kreeg alle tijd om de set te winnen, maar miste vijf pijlen. Daardoor kon Van Gerwen terugkomen met een 180’er een 62-finish. Daarna was Price geknakt.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship