Connect with us

UK Open

Van Gerwen meldt zich af voor UK Open: “Niet in staat te reizen”

Michael van Gerwen heeft zich afgemeld voor de UK Open. De Nederlander heeft een rugblessure opgelopen, waardoor hij niet in staat is om af te reizen naar Minehead. Het zorgt ervoor dat aan de reeks van tien major-titels op rij een einde komt en er sinds het wereldkampioenschap van vijftien maanden geleden zondag weer een andere darter met een grote prijs in handen zal staan.

Rugblessure

Donderdag ontbrak Van Gerwen ook al tijdens de Premier League Darts. Afgelopen weekend heeft hij namelijk een rugblessure opgelopen. Lopen en staan is geen probleem, maar zitten zorgt voor veel pijn in zijn rug. De artsen hebben aangegeven dat het om een tijdelijk probleem gaat en dit normaliter na een week verholpen moet zijn. Van Gerwen is echter dus nog niet in staat om af te reizen naar Minehead. In zijn verklaring maakt hij duidelijk geen onnodige risico’s te willen nemen en al vooruit te kijken naar de rest van het jaar.

Geen vervanger

De UK Open ligt hierdoor opeens helemaal open, want onder meer Phil Taylor en Mensur Suljovic zijn eveneens niet van de partij. Zij speelden geen UK Open Qualifiers. In het schema wordt geen aanpassing gemaakt. In de derde ronde – waar Van Gerwen zou instromen – blijven nu slechts 31 spelers over. Eén speler krijgt dus een bye naar de vierde doorgang.

Delen:

Meer over UK Open