Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen: “Met mijn vorm is niets aan de hand”

Michael van Gerwen heeft een statement afgegeven met zijn zege op Adrian Lewis. Op het PDC World Darts Championship 2019 bereikte de nummer één van de wereld de kwartfinale met een 4-1-zege en vooral een gemiddelde van 108,08 per beurt. “Dit is belangrijk en vooral de manier waarop”, vertelde het groene monster bij RTL7Darts.

Droom je alleen maar van

Tegen een mak lammetje kwam Van Gerwen op 2-0, om de derde set zomaar weg te geven. Lewis leefde op, tot de Nederlander twee keer bij een 1-2-achterstand de turbo aanzette. “Ik moest de eerste set even warm worden. Daarna was mijn spel met name scorend heel goed verzorgd. Ik was één set slordig, maar dat vind ik niet eens zo erg. Na die set kom ik namelijk heel sterk terug. Ik gooi twee 11-darters en in de laatste set een 11- en een 12-darter om het af te maken. Daar droom je alleen maar van.”

Gewoon doorknallen

De afgelopen maanden is er veel gesproken over de vorm van Mighty Mike, aangezien hij sinds de World Grand Prix in oktober geen televisietoernooi meer won. “Door de wijze waarop ik de laatste sets spel kan ik zien dat mijn eigen vorm goed is. Met mijn vorm is niets aan de hand. Hier kun je mee verder en ik wil gewoon doorknallen.” Verder dan de kwartfinale tegen James Wade of Ryan Joyce kijkt hij niet. “Ik wil geen fouten maken, want heel veel andere jongens zijn er al vroeg uitgevlogen. Ik weet niet hoe dat komt, maar ik kijk gewoon van wedstrijd tot wedstrijd.” De kwartfinale is zaterdagavond.

Delen:

Meer over World Darts Championship