Connect with us

European Tour

Van Gerwen met negendarter naar Euro Tour-titel tegen Cross

Michael van Gerwen Rob Cross Premier League Darts 2019 Dublin

Michael van Gerwen heeft het eerste European Tour-event van het jaar gewonnen. In het Duitse Leverkusen bewaarde hij het beste voor het laatst. Dat was eerst een negendarter in de halve finale, gevolgd door 104,79 per beurt in de finale tegen Rob Cross. Het bracht hem de 8-6-zege.

Eén lastige horde en negendarter

Na eenvoudige zeges op Mervyn King en Jermaine Wattimena ging het in de kwartfinale bijna mis. Gerwyn Price kwam op een 4-5-voorsprong en kreeg de kans om het af te maken. Van Gerwen won uiteindelijk met 6-5 en dat bracht hem naar een legendarische halve finale. Hij gooide namelijk weer een negendarter, al zijn derde van het seizoen. Speciaal was dat hij op weg richting tops de bulls-eye benutte. Suljovic werd geklopt met 7-5. Cross speelde het hele weekend sterk en won zondag achter elkaar van Jonny Clayton (6-4), Justin Pipe (6-2) en Peter Wright (7-5).

Beste voor de finale

In de finale was het direct vuurwerk met astronomische gemiddeldes. Van Gerwen opende met een 170-finish, gevolgd door de break. Cross brak terug met een 95-finish, om met een 12-darter gelijk te maken. Het liep naar 3-3 met een 13- en een 10-darter, waarop Van Gerwen in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit was. Cross profiteerde, om zelf ook geen snelle leg af te werken (4-4). Het liep rap naar 5-5, gevolgd door een 11-darter van Mighty Mike. Cross counterde met een 180’er, maar het was toch Van Gerwen die als eerste op matchpoint kwam. De triples bleven uit om Cross onder druk te zetten en zo leek het aan te komen op een vijftiende leg. Cross miste echter twee pijlen en met een 78-finish was de titel binnen voor MvG.

Speelschema European Tour 1 in Leverkusen

Delen:

Meer over European Tour