Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen na ijskoude start toch naar klinkende zege op Price

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Newcastle

Michael van Gerwen heeft de winnende route weer gevonden in de Premier League Darts 2019. Gerwyn Price was in topvorm en leek voor het eerst echt een bedreiging te kunnen gaan vormen voor de Welshman. In de eerste legs kon hij niet profiteren van de zwakke start van Mighty Mike (78 gemiddeld na vier legs) en daarna was de Nederlander niet meer te houden. Hij vloog weg en deelde de definitieve tik uit met een 132-finish. Zo staat Van Gerwen dankzij de 7-2-zege samen met Rob Cross aan kop van de League en maakte de onderlinge balans met Price liefst 14-0.

78 gemiddeld voor MvG

Price en Van Gerwen begon heel vreemd aan de partij. The Iceman gooide nog wel een 72-finish voor 1-0, daarna konden beide darters werkelijk geen triple vinden. Met een 21-darter kwam Mighty Mike op 1-1, om vervolgens zijn eerste 180’er te noteren. Daarmee kon hij weglopen van de Welshman voor de eerste break van de partij. Beide darters misten daarop tops voor een hoge finish en kreeg Price het niet voor elkaar om de rebreak te plaatsen via dubbel-10. Zo kwam Van Gerwen met een gemiddelde van 78 per beurt op een 3-1-voorsprong.

Snoeiharde 132-finish

In de vijfde leg vond Price een 180’er en pardoes gooide Mighty Mike er een 174-score achteraan. De Welshman hield het voortouw en kon zijn eigen leg nu wel houden. Hij had het goede gevoel eindelijk te pakken en kwam dichtbij de gelijkmaker. Tops viel niet voor de 116-finish en het rode vlakje vond Van Gerwen wel voor 4-2. De gemiddeldes kropen inmiddels richting de 90 per beurt en Price gooide zijn tweede 180’er. Hij miste twee pijlen om weer aan te sluiten, om een snoeiharde 132-finish om zijn oren te krijgen. Beide darters knalden er een maximale score uit en Van Gerwen wist het eerste punt veilig te stellen via tops en maakte het een leg later af. Hij sloot toch nog af met een gemiddelde van 96,07.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts