Connect with us

European Tour

Van Gerwen na zware strijd verder in München; Noppert eruit

Michael van Gerwen Premier League Darts Liverpool 2019

Michael van Gerwen heeft de finaledag van de European Tour in München bereikt. Op het derde toernooi van de Tour spelen slechts twee Nederlanders. Van Gerwen won na een zware strijd met 6-4 van Krysztof Ratajski, Danny Noppert verloor zijn eerste partij van Stephen Bunting.

Genadeloos op de dubbels

In de tweede ronde van Euro Tour in München had Van Gerwen met Ratajski een zware dobber. De Pool werd in de derde leg dan wel gebroken, maar hij bleef in het spoor van de Nederlander. Met een 90-finish was het 3-1, gevolgd door een 180’er voor 4-2. Twee 13-darters bracht de partij naar 5-3, waarop Ratajski andermaal tot op één leg van Mighty Mike kwam. De tiende leg opende de nummer één van de wereld met opnieuw een 180’er en maakte het af met een 114-finish. Met 6 uit 8 op de dubbels was Van Gerwen genadeloos. Hij overlegde 102,02 per beurt, Ratajski 101,41.

Geen gunstige promotie voor Noppert

Maandagmiddag speelt Van Gerwen in de derde ronde tegen Bunting, die Danny Noppert versloeg. Door de afmelding van Gerwyn Price werd Noppert opgeschoven in het schema. Hij was hierdoor voor het eerst een geplaatste speler en mocht direct naar de tweede ronde. Uiteindelijk pakte dat niet goed uit voor de Fries, want hij verloor met liefst 1-6. In de tweede leg miste Noppert een dart voor een 76-finish en werd geljik gebroken met een 124-finish. Ook in de derde leg miste Noppert een dart op tops, om wel een 110-finish te noteren (1-3). Door finishes van 122 en 96 wist Bunting toch weg te lopen naar 1-6.

European Tour München: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour