Connect with us

Negendarters

Van Gerwen naar Qualifier-titel met twee negendarters in één duel

Michael van Gerwen heeft een sublieme dag op de vierde UK Open Qualifier afgesloten met dagwinst. Onderweg gooide de Nederlander twee negendarters in één wedstrijd. De ultieme finale volgde tegen Gary Anderson en daarin pakte Van Gerwen halverwege de break om na The Masters zijn tweede toernooizege bij te schrijven.

Zelfs matchdarts overleefd

Onderweg naar de finale werd het door Van Gerwen een historische dag. Hij overleefde tegen Adam Hunt een 3-5-achterstand en matchdarts. Een ronde later gooide hij twee negendarters in één partij. Iets dat tot dusver alleen Phil Taylor ooit presteerde. Hij vervolgde overtuigend met zeges op Ting Chi Royden Lam (6-2), Zoran Lerchbachter (6-1), Peter Wright (6-3) en Kevin Painter (6-2). De topfinale volgde doordat Anderson achter elkaar won van Paul Rowley (6-4), Ryan Harrington (6-0), Justin Pipe (6-3), Rob Cross (6-1), Chris Dobey (6-2) en de verrassing van de dag Ryan Searle in de halve finale met 6-1.

Eén break voldoende

In de finale liep het naar 2-1 voor Van Gerwen het eerste kansje kreeg. Hij miste bulls-eye voor de 132-finish en zo maakte Anderson gelijk. In de vijfde leg kwam de kans voor de Schot, maar hij liet de kans liggen vanaf 80. Opvallend was dat hij direct met zijn eerste dart voor tops ging, maar met zowel zijn eerste als tweede pijl het rode vakje niet kon vinden. Het bleek cruciaal, want Van Gerwen was daarna gevlogen. Hij pakte de break en opende zijn eigen met alweer een 180’er. Mighty Mike zette rustig weg en met een 13-darter was het 5-2. Anderson wist met een 102-finish zijn eigen leg te pakken, voor Van Gerwen het afmaakte via dubbel-7.

Veel ponden meepakken richting UK Open

Veel andere Nederlanders hadden ook een goede dag in Wigan. Raymond van Barneveld haalde net zoals Jeffrey de Graaf de achtste finale. Barney verloor met 6-4 tegen een ontketende Kevin Painter. Jeffrey de Zwaan, Vincent Kamphuis, Benito van e Pas en Christian Kist kwamen tot de vierde ronde en pakten daarmee weer flink wat ponden mee voor plaatsing voor de UK Open.

Delen:

Meer over Negendarters