Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen neemt genadeloos revanche

Michael van Gerwen Premier League Darts playoffs 2019

Michael van Gerwen heeft in zijn laatste groepsduel van de Grand Slam of Darts genadeloos revanche genomen op Ross Smith. De Nederlander was al zeker van de knock-outfase, maar had nog wat recht te zetten tegen de Engelsman. Wesley Harms slaagde er niet in om nog door te gaan naar de tweede ronde. In de tweede ronde wacht Ian White op Van Gerwen.

Nederlaag rechtgezet

Op het European Darts Championship leed Mighty Mike een zeldzame nederlaag dit najaar door toedoen van Ross Smith. De Engelsman gooide fantastisch en met een reeks hoge finishes won hij van de nummer één van de wereld. In Wolverhampton waren de kaarten al geschud, want Van Gerwen was al door waar Smith eruit lag. Toch wilde hij duidelijk wat rechtzetten. Met een 12- en 13-darter was het al 2-0, om er nog een 12-darter achteraan te vuren. Zijn gemiddelde ging al richting de 120 per beurt, om in de vierde leg zowaar dubbel-16 te missen voor een 108-finish. Daar kwam gelijk weer een 12-darter overheen, om één leg het gas eraf te halen. Zijn eigen leg ramde Van Gerwen wel weer weg met een 12-darter voor 111,38 per beurt.

Te laat op gang

Harms had een ruime zege nodig op Ian White, maar de start van de Nederlander was niet goed genoeg. White kwam op 0-3, waarop Harms terugsloeg met drie legs op rij. Ook de achtste leg ging naar Sparky met een 11-darter, maar The Diamond stond in de slotleg na negen pijlen al op 87. Zo gaat White voor het eerst door naar de knock-outfase en ligt Harms eruit.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts