Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen neemt hardhandig revanche en gaat fluitend door

Michael van Gerwen heeft alsnog overtuigend de tweede ronde bereikt van de Grand Slam of Darts. De Nederlander liet zich zondag verrassen en moest nog aan de bak, dat bleek tegen Joe Murnan geen probleem. De Engelsman gaf de eerste legs niet thuis en zo was het eenvoudig 5-1. Zijn tegenstander wordt Michael Smith, die Van Barneveld uitgeschakeld.

Murnan geeft niet thuis

Van Gerwen gooide zondag dan wel tegen een fantastisch gemiddelde, door matchdarts te missen wist Jonny Clayton hem wel met 4-5 af te troeven. Het was de eerste nederlaag van Mighty Mike in drie jaar tijd, waardoor hij aan de bak moest tegen Joe Murnan. De Engelsman gaf echter totaal niet thuis. Met een 180’er opende de Nederlander voor zijn eigen leg, om met een 14-darter te breken. Murnan gooide op dat moment tegen een gemiddelde van 65 per beurt.

Geen moment in de problemen

Dat wist hij wel langzaam op te krikken, maar het verschil was al gemaakt. Dubbel-8 bracht Van Gerwen al naar 3-0, om er een tweede 180’er tegenaan te vuren. Met een nieuwe 14-darter was de tweede break een feit en zo stond Mighty Mike al op matchpoint. De titelverdediger wist de vijfde leg ook alweer met een 140-score te openen, maar pardoes gooide Murnan zijn eerste maximale score. Shaggy wist zelfs de break te plaatsen met een 11-darter, een vervolg kwam er niet. Van Gerwen nam in de zesde leg alweer scorend de overhand en pakte de 5-1-zege.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts