Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen neemt revanche met klinkende Melbourne-titel

Michael van Gerwen heeft de Melbourne Darts Masters 2019 gewonnen. Voor de Nederlander was het de eerste titel van dit seizoen op de World Series en daarmee is hij na Nathan Aspinall, Peter Wright en Damon Heta de vierde verschillende winnaar. Alleen Gary Anderson bleef op de slotdag in de buurt van de huidige wereldkampioen.

Barney laat kans liggen

Op weg naar de finale had Van Gerwen een lastige start met Gary Anderson. De twee vuurden lange tijd alles naar elkaar toe en gooiden dan ook gemiddeldes van dik boven de 100 per beurt. Mighty Mike had wel de hele partij het voortouw en wist de break vast te houden. Anderson kwam nog terug tot 7-6, maar een 180’er voor de 15-darter bracht MvG naar de 8-6-zege. Daarna kwam er geen Nederlands onderonsje, waar dat wel mogelijk was. Raymond van Barneveld speelde namelijk lange tijd uitstekend tegen Peter Wright, alleen hij vergat tot twee keer toe een leg uit te gooien. Hij had 6-4 voor kunnen komen, maar miste vier pijlen. Een leg later gebeurde dat nog een keer en Wright boog de partij om.

Wright pakt geen leg

In de halve finale kwam Snakebite alleen totaal niet opdagen. De Schot begon zwak en was vervolgens ook nog geïrriteerd over iets dat op het podium gebeurde. De twee kemphanen legden het na de partij al snel bij, maar in de buurt kwam Wright geen moment. Met een bulls-eye 124-finish was het 4-0 en een volgende 12-darter met een 98-finish betekende al einde wedstrijd. Wright geloofde het wel en kreeg ook nog finishes van 78 en 81 om zijn oren voor 8-0. In de onderste helft van het schema maakte Rob Cross eerst een einde aan de indrukwekkende reeks van Damon Heta (8-3), om daarna zelf te worden verslagen door Daryl Gurney.

Mighty Mike neemt revanche

Superchin wist de laatste tijd regelmatig te winnen van Van Gerwen, in Melbourne kwam hij niet in de buurt van de nummer één van de wereld. Met een 11-darter werd het nog 1-1, in de vierde leg wist Gurney in drie beurten tijd 60 niets weg te poetsen. De 3-1-marge gaf Van Gerwen nog uit handen door een 12-darter rebreak en een 72-finish, daarop volgde de tussensprint. Een 180’er en een 13-darter voor de break, werd nu gevolgd door een solide 76-finish en de 15-darter voor een nieuwe break (7-3). Gurney legde het hoofd in zijn schoot en dubbel-10 bracht Van Gerwen de titel.

Melbourne Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts