Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen neemt revanche op Clayton voor halve finale

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2018 (3)

Michael van Gerwen heeft revanche genomen op Jonny Clayton op de Grand Slam of Darts. Mighty Mike leek met drie legs op rij (8-5) weg te lopen, maar Clayton bleef zich in de partij vastbijten. Tot 11-11 bleven de mannen in evenwicht, gevolgd door twee 11-darters van Van Gerwen. Daarmee was hij gevlogen voor de 16-12-zege en staat zondagmiddag in de halve finale tegenover Gary Anderson.

Drie breaks gelijk teruggebracht

Twee snelle legs werd gevolgd door twee breaks. Van Gerwen miste tops voor de 80-finish en Clayton strafte het af. Een 180’er en een 85-finish zorgde voor de gelijkmaker. Met een 84-finish was het 3-2, waarop Clayton twee 180’ers op rij vuurde. De zevende dart eindigde ver onder de triple, om met een bulls-eye 84-finish wel 3-3 te maken. De Welshman ging brutaal door met een 142-finish voor de nieuwe break en MvG sloeg weer terug met een 12-darter via een 124-finish. Twee missers van de Nederlander strafte Clayton voor de derde keer af en Van Gerwen brak ook voor de derde keer gelijk terug. De gemiddeldes lagen op 106,29 van Mighty Mike tegen 101,64.

Verschil wordt weer weggegeven

Dat gemiddelde zakte van de Welshman in drie legs tijd liefst vijf punten en daardoor ging het opeens snel. Van Gerwen kreeg vijf beurten de tijd om te breken en kwam op 8-5. Clayton herpakte zich op tijd met een 180’er en een 107-finish, om een cadeautje te krijgen van de Nederlander. Die miste namelijk tops en zo was het pardoes toch weer 8-7. Met name op de dubbels werd Van Gerwen slordiger en dat gaf Clayton steeds meer kansen. Het liep in evenwicht naar 10-10, door de 111-finish van The Ferret. De gemiddeldes waren naar elkaar toegekropen: 102 om 98.

Twee 11-darters op rij doen de klus

Het liep tot 11-11, waarop Van Gerwen de turboknop even indrukte. Twee 11-darters op rij bracht hem eindelijk een marge van twee legs (13-11). De kans op bulls-eye om iets terug te doen pakte Clayton niet aan en in zijn eigen leg begon hij te rommelen. Zo kreeg Van Gerwen zelf de kans voor de knock-out vanaf 66 en dubbel-18 was raak. Er kwam nog een zevende 180’er achteraan en daardoor kon de titelverdediger het afmaken. Dat deed hij alleen nog niet door acht matchdarts te missen. Clayton gaf het cadeautje een leg later terug en met een 66-finish was het alsnog gedaan.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts