Connect with us

European Tour

Van Gerwen neemt revanche; Wattimena vloert Durrant

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben de derde ronde van het eerste European Tour-event van het jaar bereikt. Zondagmiddag spelen ze tegen elkaar in Leverkusen. Mighty Mike nam revanche op Mervyn King, terwijl Wattimena wist af te rekenen met Glen Durrant.

Hoogste versnelling is niet nodig

Van Gerwen verloor begin deze maand op de UK Open van Mervyn King, maar dat zette hij nu recht. De hoogste versnelling was daarvoor niet eens nodig, want King kwam niet op stoom. Twee 16-darters en een 88-finish voor een 12-darter betekende al 3-0. Kin deed iets terug met een 180’er en een 121-finish, daarna knalde Van Gerwen er weer een maximale score in voor 4-1. In de twee legs die volgden kreeg de nummer één van de wereld weer alle tijd en won met 6-1.

IJzersterke comeback Wattimena

Voor Wattimena leek het mis te gaan tegen Durrant. De drievoudig Lakeside-kampioen nam een 0-3-voorsprong en wist die uit te breiden door een 85-finish tot 2-5. Twee legs later miste hij alleen een volle beurt op dubbel-18 en dat werd hem fataal. Wattimena stapte in met de 13-darter en hield eenvoudig zijn eigen leg. De elfde leg opende de Nederlander met een 180’er en Durrant was niet uit in vijf beurten. Zo was tops voor Wattimena goed voor de 6-5-zege met een gemiddelde van 102,16 per beurt.

Drie nederlagen

De andere drie Nederlanders gingen in de tweede ronde onderuit. James Wade was met 6-3 te sterk voor de goed spelende debutant Wesley Plaisier. Jeffrey de Zwaan kwam niet in zijn ritme en verloor met 6-2 van Daryl Gurney. Vincent van der Voort wist de triples ook niet te vinden en Joe Cullen, die in tegenstelling tot de afgelopen weken weer goed stond te spelen, strafte het af met 6 uit 9 op de dubbels: 6-1.

Speelschema European Tour 1 in Leverkusen

Delen:

Meer over European Tour