Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen nog niet klaar: “Ik wil dit aantal minimaal verdubbelen”

Michael van Gerwen PDC WK Darts 2019

Michael van Gerwen heeft zeer emotioneel gereageerd op zijn derde wereldtitel. De Brabander zette de afgelopen periode alles aan de kant om in Alexandra Palace weer toe te kunnen slaan. Het lukte door de 7-3-zege op Michael Smith. Met drie sterren op zijn shirt is hij nog lang niet klaar. “Ik wil dit minimaal gaan verdubbelen.”

Valt wat van mijn schouders

“Het was best een moeilijk jaar, maar dat op zo’n manier afsluiten is fenomenaal”, vertelde Mighty Mike bij RTL7Darts. “Dit is mijn droom, dit is het hoogste, dit is mijn alles. Nou alles…. Mijn familie is mijn alles. Maar dit is meteen daarna wel enorm belangrijk. Er valt nu toch wat van mijn schouders.” Opvallend daarbij was dat hij er dit WK voor koos om zijn familie niet af te laten reizen naar Londen. Zijn vrouw en dochter bleven thuis en zo ging de focus volledig op het toernooi. Met uiteindelijk het gewenste succes.

Druk in de finale was hoog

In de finale tegen Michael Smith was het heel snel 4-0, waarna de partij richting 7-3 rolde. “Ik wilde beter spelen dan ik heb laten zien. Maar de druk van deze finale was misschien ook voor mij wel iets hoog. Bovendien heb je voor een topfinale twee spelers nodig.” Tegenover de PDC keek hij terug op het gehele wereldkampioenschap. “Ik heb dit WK goed gespeeld en een aantal goede tegenstanders verslagen. Door het hele toernooi heen heb ik weinig sets afgestaan, veel meer kun je niet wensen. Eigenlijk heb ik geen enkele fout gemaakt en daardoor heel dominant. Ik ben nu dolblij, maar ik wil dit aantal wereldtitels minimaal gaan verdubbelen. Persoonlijk vind ik dat ik er al meer had moeten hebben, minstens één.” Denkt hij ook aan het recordaantal van Phil Taylor, The Power won zestien wereldtitels? “Nee dat ga ik nooit halen, maak je daar maar geen zorgen om. Dan ben ik allang met pensioen.”

Delen:

Meer over World Darts Championship