Connect with us

European Tour

Van Gerwen, Noppert en Wattimena naar finaledag Sindelfingen

Michael van Gerwen, Danny Noppert en Jermaine Wattimena gaan zondag op jacht naar de titel op de vijfde European Tour van het jaar. In het Duitse Sindelfingen viel het doek voor Jelle Klaasen, Jan Dekker en Vincent van der Voort.

Van Gerwen snel klaar

Van Gerwen maakte er weinig werk van tegen Alan Tabern. Hij opende met een 180’er voor een 11-darter, gevolgd door een 12-darter. Tabern ging met een 140-finish voor zijn 12-darter er stevig tegenin, maar kreeg gelijk alweer een 180’er om zijn oren. Opgeven deed The Saints nog niet met een 157-finish, daarna begon hij toch te missen. Van Gerwen profiteerde via tops en maakte het af via dubbel-4. In de derde ronde staat hij nu tegenover Darren Webster.

Nederlands onderonsje

Jelle Klaasen kreeg een nieuwe tik te verwerken, ditmaal van Jermaine Wattimena. The Cobra is aan het afglijden op de ranglijsten en moet inmiddels serieus vrezen om de World Matchplay te gaan missen. Wattimena lijkt daar juist te gaan debuteren. Klaasen nam een 3-0-voorsprong en miste vijf pijlen voor 4-0. Het was het keerpunt. Met een 122-finish was het al 34-2, gevolgd door nog eens zes missers op de dubbels van Klaasen. Vanaf dat punt gooide hij bijna niets meer en kon Wattimena weglopen (3-6). Hij treft nu Michael Smith.

Noppert komt echt op stoom

De opmars van Danny Noppert bij de PDC begint ook steeds meer vorm te krijgen. Was het op eerdere EuroTours nog onwennig, nu klopte hij voor het eerst één van de reekshoofden. Het werd een topduel met Gerwyn Price, waarbij beide darters rond de 100 per beurt gooiden. Vanaf 3-3 liep Noppert naar 3-5 met een bulls-eye 127-finish voor de 12-darter. Price gooide zijn 12-darter er achteraan en hield zijn eigen leg in vijf beurten. De Welshman gooide een 180’er, om tops te missen voor de 105-finish. Daarop maakte Noppert het vanaf 63 af. Hij staat nu tegenover titelverdediger Peter Wright.

Cross maakt het toch af

Jan Dekker ging er heel hard af tegen Simon Whitlock, de Australiër won met liefst 6-0. Het slotstuk van de avond was voor Rob Cross en Vincent van der Voort. De Engelsman kreeg een gemakkelijke 2-0-voorsprong en begon toen echt gas te geven. Bijna kwam er zelfs een negendarter, want in de zevende leg ging het mis op dubbel-18. In de herkansing was het wel raak (5-2), om vervolgens dubbels te gaan missen. Van der Voort stapte in en dwong een elfde leg af, daarin gooide Cross toch weer een 12-darter voor de 6-5-zege.

Delen:

Meer over European Tour