Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen onbedreigd naar nieuwe Players Championship-titel

Michael van Gerwen heeft de derde titel bijgeschreven dit seizoen. Op het derde Players Championship ging de Nederlander onbedreigd naar de titel en gooide onderweg ook nog een negendarter. De afgelopen weken won hij al The Masters en het eerste Players Championship van het seizoen.

Van den Bergh geeft meeste weerwerk

Zijn enige nederlaag kwam vorige week in de kwartfinale tegen Jonny Clayton op het tweede Players Championship. Ditmaal kwam hij eigenlijk geen moment in de problemen. Ryan Searle en Ross Smith gingen er vanaf, gevolgd door de negendarter tegen Hughes. De spannendste partij was die tegen Dimitri Van den Bergh. De Belg wist ook een gemiddelde van ruim 103 per beurt te noteren, maar kon uiteindelijk geen echte bedreiging vormen doordat het razendsnel 3-0 was. De partij liep naar 6-3.

Fraaie finishes

In de kwartfinale rekende Van Gerwen af met Gavin Carlin. De Noord-Ier is één van de verrassende nieuwelingen en won vandaag van onder meer Michael Smith en Jeffrey de Zwaan. Behalve zijn goede spel valt hij ook op door zijn vertragende gedrag tussen zijn worpen door. Het bleek Van Gerwen niet te storen (6-3), om in de halve finale met 7-3 te winnen van Mervyn King. Over dat duel had Mighty Mike na afloop nog wel wat te zeggen, want hij vond het raar dat King geen moment probeerde er wat van te maken. In de finale ging het tot 2-2 tegen Ian White, waarna hoge finishes volgden. Van Gerwen werkte 160 weg en een 170-finish voor 6-3. White kwam nog terug door finishes van 127 en 105, daarna maakte Van Gerwen het af: 8-5.

Ron the Bomb

Van de Nederlanders was Ron Meulenkamp naast MvG de beste. Hij haalde de laatste-16, waarin Steve West te sterk bleek. In die ronde eindigde ook de opmars van Jose de Sousa, het was voor het eerst dat een Portugees de laatste-16 op een PDC-toernooi bereikte. Jeffrey de Zwaan haalde de derde ronde, alle andere Nederlanders waren in de eerste en tweede ronde al uitgeschakeld. Raymond van Barneveld ontbreekt dit weekend in Wigan.

Delen:

Meer over Pro Tour