Connect with us

European Championship

Van Gerwen ondanks 105 gemiddeld verrast op openingsdag EK

Michael van Gerwen EK 2019

Michael van Gerwen zal niet het derde televisietoernooi op rij in evenveel weken gaan winnen. In de eerste ronde van het European Darts Championship speelde Mighty Mike uitstekend, maar een gemiddelde van ruim 105 per beurt bleek niet voldoende tegen Ross Smith.

Alle finishes zijn raak

De afgelopen twee weken won Van Gerwen de World Grand Prix en voor het eerst de Champions League of Darts. In het Duitse Göttingen ging het echter gelijk in de eerste ronde mis. Met een gemiddelde van 105,1 per beurt was er weinig mis met het spel van de Nederlander, maar Smith sloeg telkens dodelijk toe. In de eerste leg al met een 124-finish, om een break in de vijfde leg recht te zetten met een 80-finish. Een 11-darter bracht Van Gerwen op 4-4, gevolgd door de zwakste leg van de partij. Mighty Mike miste een dart op tops voor de 105-finish, om wel een elfde leg af te dwingen. Daarin stond hij klaar op 88, maar met een 114-finish pakte Smith de zege.

Bizarre Clayton, Lewis zakt helemaal weg

In de tweede ronde speelt de Engelsman nu tegen Ricky Evans, die afrekende met Glen Durrant (6-5). Titelverdediger James Wade ging er zelfs met 6-0 vanaf tegen Jonny Clayton. The Machine kreeg een ware stoomwals over zich heen, want de Welshman gooide 111,33 per beurt. Adrian Lewis lijkt steeds verder af te zakken en werd gevloerd met liefst 1-6 door Simon Whitlock.

European Darts Championship 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Championship