Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen ondanks veel gemiste dubbels ruim langs King

Michael van Gerwen World Series Finals 2019

Michael van Gerwen heeft zich zonder overmatige inspanningen geplaatst voor de halve finale van de Players Championship Finals. Mighty Mike zag Mervyn King heel traag uit de startblokken schieten. Daardoor kon hij direct een ruime voorsprong pakken en dat ondanks veel gemiste dubbels uitspelen. In halve finale wacht Ian White.

Revanche van Minehead

Ruim een half jaar geleden stonden Van Gerwen en King op hetzelfde podium tegenover elkaar. De UK Open wordt namelijk ook in Minehead gespeeld en toen was een zeer getergde King te sterk voor Mighty Mike. Ditmaal leek King zijn kruit al te hebben verschoten. Zaterdagavond won hij van Rob Cross met ruim 105 gemiddeld, nu bleef zijn gemiddelde steken rond de 80 per beurt. Zo kon Van Gerwen met onder meer een 96-finish al naar 4-1 uitlopen.

Behoorlijk foutenfestival

King kwam daarna iets beter in de partij en Mighty Mike was vooral slordig. Zo miste hij bulls-eye voor 5-2 en twee pijlen op dubbel-8 voor 6-3. De tweede pauze bereikte de Nederlander dan ook met slechts een kleine voorsprong: 6-4. Daarna was het King die de foutjes maakte, waardoor het verschil toch werd gemaakt. Vier missers op rij en een leg later één pijl op zijn geliefde dubbel-16 voor een 64-finish betekende dat King zomaar tegen een 8-4-achterstand aan keek. Er kwamen twee legs later nog eens zes missers bij, waardoor Van Gerwen wegkwam met zijn drie missers (9-5). Met een fraaie 121-finish voor de 12-darter pakte King nog wel een leg, daarna was het gedaan.

➡ Players Championship Finals 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Players Championship Finals