Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen onderuit in Schots feestje en speelt tegen Cross in play-offs

Michael van Gerwen speelt in de play-offs van de Premier League Darts tegen Rob Cross. In het Schotse Aberdeen verloor hij met 7-5 van Gary Anderson en daardoor ontlopen elkaar in de halve finales. Michael Smith is namelijk de opponent voor de Schot.

Vreemde situatie om mee te starten

In Aberdeen begonnen Anderson en Van Gerwen met een rare situatie aan de partij. De Nederlander had namelijk deels in eigen hand tegen wie hij in de halve finale van de play-offs zou gaan spelen. Zou Anderson winnen, dan steeg hij namelijk naar de derde plek en trof Van Gerwen niet de Schot maar Rob Cross. Daarnaast moest de Nederlander zien af te rekenen met een uitzinnige Schotse meute. Het begin was niet sterk, want Anderson brak direct. Daarna kwam Mighty Mike op stoom voor 2-1, om tops te missen voor de 160-finish. daarop stapte Anderosn in met finishes van 66 en 121 voor de break. Van Gerwen kon vanaf 160 weer aanleggen, om tops weer te missen: 2-4.

Sprintje van Anderson

Met een 104-finish bleef Van Gerwen in de partij hangen en brak terug met een 81-finish voor de 12-darter. De Nederlander miste vervolgens dubbel-16 voor de 146-finish en kreeg van Anderson een 12-darter om zijn oren. Mighty Mike zette direct druk met pas zijn eerste 180’er van de avond, ditmaal knalde Anderson er een 112-finish uit. Van Gerwen hield zijn eigen leg, maar kon in de slotleg te weinig triples vinden. Daardoor won Anderson via tops en eindigt alsnog als derde.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts