Connect with us

European Tour

Van Gerwen ontsnapt tegen Wright en schrijft titel in München bij

Michael van Gerwen heeft opnieuw het tweede toernooi van de European Tour van het jaar gewonnen. Vorig jaar won Mighty Mike zelfs de eerste vier toernooien, nu was het na Venray ook raak in München. Dat was wel te danken aan Peter Wright. Snakebite kwam in de finale op een 2-4-voorsprong, tegen een Van Gerwen met een gemiddelde van amper 89 per beurt. Vier legs op rij brachten de Nederlander toch nog de toernooizege.

Bloedstollende kwartfinale 

Chris Dobey liet zich afgelopen jaar al eens zien door zich te plaatsen voor de World Series of Darts Finals, in München beleefde hij zijn beste toernooi bij de PDC. De jongeling kwam met een 130-finish op een 1-3-voorsprong, waarop Van Gerwen versnelde. Met een gemiddelde van 111 per beurt boog Van Gerwen de stand om (4-3), waarop Dobey zijn eigen leg hield en brak met een 87-finish. Dat was het moment voor Mighty Mike om de turbo helemaal aan te zetten. Hij brak terug met een 111-finish en gooide in de slotleg twee 180’ers voor een 11-darter: 6-5.

Zware route voor Wright  

De halve finale ging een stuk eenvoudiger tegen Joe Cullen. Met een 86- en 130-finish was het al 2-0, gevolgd door weer twee snelle legs. Het gemiddelde van de Nederlander zakte daarna weg, toch won hij eenvoudig met 6-1. In de finale wacht Peter Wright, die een zware route had richting de finale via Stephen Bunting (6-4), Cristo Reyes (6-5), James Richardson (6-2) en Michael Smith (6-4). Daarmee was de herhaling van de UK Open-finale een feit.

Vier legs op een rij

In de eindstrijd kwamen beide darters langzaam op gang, voor Van Gerwen zijn eigen leg wist te houden. Dat lukte in de derde leg niet door een 92-finish via twee keer dubbel-18 voor Wright, om door te beuken met een 158-finish (1-3). Scorend was Mighty Mike erg wisselvallig, want de 180’ers wisselde hij continu af met scores van 57 en 58. Zo kon hij wel zijn eigen leg houden, maar was een maximale score in de zesde leg niet voldoende om terug te breken (2-4). Zijn derde 180’er in evenveel legs betekende 3-4, om er ook in de achtste leg één te gooien. Met een 85-finish was het weer gelijk, waarop zijn eigen leg ook binnen was voor inmiddels drie op een rij. De druk was daarmee volledig naar Wright verlegd en hij kreeg zijn eigen leg niet in vijf beurten uit. Daarop sloeg Van Gerwen toch weer toe voor de titel.

European Tour #2 in München, uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour