Connect with us

European Tour

Van Gerwen ook in München Wright de baas voor EuroTour-titel

Michael van Gerwen heeft ook de tweede European Tour van het seizoen gewonnen. In het Duitse München stonden de nummer één en twee van de wereld opnieuw tegenover elkaar in de finale. Ditmaal liet Mighty Mike het uiteindelijk niet spannend worden, want vanaf 5-5 pakte hij drie legs op rij voor de 8-5-zege.

Overtuigend naar de finale

Zondagavond was Van Gerwen erg matig tegen Steve Lennon. Hij kon zich zelfs niet meer heugen wanneer hij voor het laatst zo slecht had gespeeld. De Ier vergat alleen te profiteren, waarop Mighty Mike op de finaledag wel messcherp aan de oche verscheen. Alan Norris ging er in de middag keihard vanaf (6-1) en daarna waren Keegan Brown (6-0) en Daryl Gurney (7-3) ook volslagen kansloos. Peter Wright opende de maandag ook met klinkende zeges. Alan Tabern (6-0) en Joe Cullen (6-1) kwamen niet in de buurt. James Wade deed dat in de halve finale wel. Hij miste in de slotfase twee keer op de dubbels en ging daardoor met 3-7 onderuit.

Opnieuw een spannende finale

Een week geleden stonden Van Gerwen en Wright ook tegenover elkaar in de finale. De Schot nam toen een 1-5- en 5-7-voorsprong, miste één matchdart en zag Van Gerwen er nog overheen klappen met 8-7. De achterstand liep Mighty Mike in Leverkusen vooral op door ontzettend veel dubbels te missen. Nu deed hij dat in de openingsfase weer, maar was zijn marge door ontzettend sterk te scoren zo groot dat het ondanks 3 uit 15 toch al 3-1 was. Met een 76-finish kwam de 4-2 op de borden, om wel vanaf 68 de kans te laten liggen om het verschil al echt te maken. Met een 116-finish voor een 12-darter was de marge wel weer twee, gevolgd door twee 180’ers. Opnieuw één misser (vanaf 96) zorgde ervoor dat Wright zich kon redden met een 106-finish en pardoes terugbrak met een 161-finish (5-5). De Schot was zijn eigen leg alleen niet uit in vijf beurten en werd gelijk gebroken. Er kwam een solide 14-darter overheen en zo stond Van Gerwen toch op matchpoint. Wright leek nog een veertiende leg af te dwingen, maar begon nu ook op de dubbels te missen. Van Gerwen had de leg eigenlijk al opgegeven en ging vanaf 204 op bulls-eye mikken. Twee keer het rode stipje en het groene bracht hem op 79, om deze met twee pijlen weg te werken.

European Tour 2 München: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour