Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen op juiste moment scherp voor finale

Michael van Gerwen Premier League Darts Leeds 2017

Michael van Gerwen heeft zich ten koste van Gary Anderson geplaatst voor de finale van de Premier League Darts 2017. In de openingsfase kreeg Van Gerwen twee keer de kans om weg te lopen, maar liet dat na. Vervolgens ging de partij volledig in evenwicht richting de eindstreep (7-7). Dat moment zette Mighty Mike toch de versnelling aan met tweedart finishes van 72 en 88 om er 9-7 van te maken. Dubbel-5 bracht hem de zege.

Kansen om weg te lopen niet benut

De start was van beide darters gelijk indrukwekkend. Waar Anderson brak met een 12-darter, deed Van Gerwen dat met een 11-darter. Ondanks een 180’er van de Schot werd het ook 2-1 en miste Anderson in de vierde leg tops vanaf 72. Daardoor was de nieuwe break een feit. Van Gerwen kreeg de kans om al een echt gat te slaan, maar vanaf 161 kreeg hij in twee beurten slechts één pijl op een dubbel. Anderson gooide 62 wel weg en ook 81 voor 3-3. Van Gerwen herpakte zich door zijn eigen leg eenvoudig te pakken en in de achtste leg liep hij scorend toch weer weg. Twee missers op de dubbels gaven Anderson toch weer de kans om zich te redden: 4-4.

Geen verschil tussen de twee

In de negende leg volgde een bizar moment. Anderson stond op 164, maar gooide na zijn eerste dart ook de tweede vol in de triple-20. Zo kon hij niet uit en strafte Van Gerwen het genadeloos af met een 112-finish. Heel lang duurde de tik niet, want Anderson gooide in de tiende leg er gelijk een 160-finish overheen. In rap tempo werden daarna de legs afgewerkt. Van Gerwen kwam op 6-5, gevolgd door een 11-darter van Anderson en een 82-finish van Mighty Mike: 7-6. Tops bracht voor Anderson de stand weer in evenwicht, om bulls-eye te missen voor de 121-finish. Van Gerwen maakte met een tweedart 72-finish dan ook weer 8-7. Daarop zette de Nederlander druk op Anderson en kreeg de kans vanaf 88. Die finish was met twee pijlen weg en dubbel-5 was goed voor de vijfde finale op rij in de League.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts