Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen op zijn sloffen naar titanenstrijd met Anderson

Michael van Gerwen heeft zonder zich bovenmatig in te spannen de halve finale van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. Ryan Joyce bleek geen partij voor de nummer één van de wereld, die vanaf de derde set moeite had om zijn focus vast te houden. Het bracht hem uiteindelijk wel de ruime 5-1-zege, waardoor zondag de strijd met Gary Anderson wacht.

Zonder bij te schakelen al wegvliegen

De nederigheid van Joyce vooraf was opmerkelijk. De debutant won van onder meer Simon Whitlock en James Wade, maar gaf zich eigenlijk al gewonnen. “Ik zal een magische versnelling moeten vinden om Van Gerwen bij te benen”, klonk het. Die nederigheid was ook op het podium direct zichtbaar. Met een 92-finish pakte Mighty Mike in de openingsleg de break en gelijk was de angst zichtbaar bij de Engelsman. Met een 13- en 14-darter pakte Van Gerwen de set, om ook de eerste leg in de tweede set uit te gooien in vijf beurten. Joyce kreeg daarna eindelijk een pijl op de dubbel. Dubbel-18 viel niet, waarop Van Gerwen naar een nieuwe set toewerkte. Dubbel-18 viel voor hem ook niet voor de 156-finish en pardoes sloeg Joyce toe met een 126-finish. Dat ‘slippertje’ zette Mighty Mike direct recht met een 121-finish voor de 12-darter: 2-0.

Focus verloren

De derde set begon Van Gerwen ook nog met een 120-finish, waarna hij zijn focus zichtbaar verloor. Joyce kwam tot leven met een 86-finish en gooide in de vijfde leg een bulls-eye 66-finish. De Engelsman pakte met een 72-finish ook nog eens een break voorsprong in de vierde set, dat zette de Nederlander toch weer recht. Een 70-finish en een rebreak met een 11-darter bracht opnieuw een vijfde leg, die gooide Mighty Mike uit op dubbel-18.

Joyce haakt af

Het bleek met name voor Joyce energie uit zijn lichaam te duwen, want hij kwam in de vijfde set niet meer tot zijn niveau. Hij kreeg liefst zeven beurten de tijd voor de openingsleg, maar kon daarna alleen maar toekijken hoe Van Gerwen met een 13-darter de break pakte en op dubbel-8 de voorsprong uitbouwde naar 4-1 in sets. De zesde set opende MvG met een soepele leg en hij stond klaar op 32 voor te breken. Joyce maakte toch gelijk dankzij een bulls-eye 122-finish. In de vierde leg kon de Engelsman dat trucje niet meer uithalen en was het gedaan.

Delen:

Meer over World Darts Championship