Connect with us

The Masters

Van Gerwen opent nieuw seizoen met eenvoudige zege

Michael van Gerwen The Masters 2019

Michael van Gerwen heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van The Masters. De titelverdediger kwam snel op voorsprong tegen Jonny Clayton en liet de Welshman niet meer los. Dankzij de 10-5-overwinning staat Mighty Mike nu in de kwartfinale tegenover Mensur Suljovic.

Snel verschil gemaakt

Het zware werk deed Van Gerwen gelijk in de openingsfase. Hij brak door twee 180’ers op rij te gooien. Een zevende triple-20 vloog er ook nog in, om triple-19 te missen. De break was wel binnen, gevolgd door weer een maximale score in de vierde leg. (4-0). Clayton kwam daarna nog wel terug tot 6-4.

Turbo weer aangezet

De Welhsman kreeg zelfs vier pijlen de kans om op één leg van de Nederlander te komen. Toen hij dat niet deed was Van Gerwen gevlogen. Een 11- en een 12-darter bracht het verschil naar 9-5, om dubbel-9 te vinden voor de 10-5-zege. Het enige waar Mighty Mike niet volledig tevreden over zal zijn is zijn dubbelpercentage van 10 uit 32. In de kwartfinale wacht Mensur Suljovic, die werkelijk gehakt maakte van Simon Whitlock. Het werd 10-1 met een gemiddelde van 106,12 per beurt voor de Oostenrijker.

Delen:

Meer over The Masters