Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen opent Premier League met puntendeling

Michael van Gerwen is in de openingsavond van de Premier League Darts 2017 niet verder gekomen dan een gelijkspel. Vorig jaar opende de Nederlander zelfs met een nederlaag aan de League, zijn laatste nederlaag op een groot televisietoernooi, nu bleef hij steken op een 6-6-gelijkspel in de kraker tegen Gary Anderson. Mighty Mike gooide wel een gemiddelde van 107,94 per beurt.

Direct de turbo vol aan

De herhaling van de WK-finale was vanaf de eerste leg gelijk vuurwerk, met name van Van Gerwen. Hij brak Anderson met een 12-darter via bulls-eye, om de eerste 180’er te vuren voor 0-2. Anderson kon door een 78-finish zijn eerste leg bijschrijven, voor Mighty Mike alweer een 11-darter liet noteren. Zijn gemiddelde tikte daardoor alweer de 120 per beurt aan. Dat zakte iets weg door een mindere vijfde leg, waarop Anderson scores van 180 en 177 gooide om aan te mogen leggen voor de rebreak. Dat deed hij niet vanaf 86 en Van Gerwen hield vanaf 45 alsnog zijn eigen leg: 2-4.

Anderson laat kansjes liggen voor de verrassing

Anderson hield zijn eigen leg met 13 pijlen en zag Van Gerwen zijn leg alweer openen met een 180’er. De Nederlander zette dit keer niet door en miste bulls-eye voor een 125-finish. Dat was het kansje dat Anderson nodig had en de Schot brak terug met een 130-finish (4-4). De gemiddeldes lagen inmiddels allebei rond de 110 per beurt en Anderson vond dubbel-2 voor 5-4. Het momentum was bij de Schot, alleen kon hij bulls-eye niet vinden voor een 121-finish. Zo werd het toch 5-5 en opende Anderson met scores van 42 en 45. Daar kwam ook een score van 60 bij, maar Van Gerwen liet het na om te profiteren. Hij miste bulls-eye vanaf 128 en met een 114-finish pakte Anderson het eerste punt. In de slotleg maakte Van Gerwen echter geen fout en met een 68-finish was het gelijk.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts