Connect with us

European Championship

Van Gerwen opent sterk: “Dan hebben ze hem gewoon onderschat”

Michael van Gerwen wist als enige Nederlander de tweede ronde van het European Darts Championship 2018 te bereiken. De nummer één van de wereld won de afgelopen vier edities en jaagt dan ook op een record. De eerste klus was niet makkelijk, want Paul Nicholson kwam met twee 12-darters op 0-2. Daarna gaf MvG gas voor 6-2 met ruim 110 per beurt.

Vijfde leg cruciaal

“Paul zette me flink onder druk”, gaf Van Gerwen na afloop tegenover PDC TV toe. “Toch stond ik toen al wel goed te spelen. In de vijfde leg miste hij pijlen voor 3-2 en daarna ging ik er overheen. Na de pauze speelde ik gewoon heel erg goed.” Daarbij zat onder meer een 170-finish. Vooraf was Van Gerwen gewaarschuwd. “Je hebt het weer kunnen zien, Paul is nog altijd een goede speler.”

Goede spel voorzetten

“Natuurlijk was ik wel verrast dat hij met twee 12-darters begon, maar iedereen kan in een kort format voor een verrassing zorgen. Ik hoorde steeds dat ik deze wedstrijd wel makkelijk zou gaan winnen. Dan hebben ze Paul toch gewoon onderschat. Ik heb de wedstrijd heel serieus genomen en dat zie je ook wel aan mijn gemiddelde. De afgelopen maand speel ik heel sterk en dat wil ik hier ook voortzetten.” In de tweede ronde staat Van Gerwen nu tegenover Steve West.

European Darts Championship 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Championship