Connect with us

The Masters

Van Gerwen opent The Masters tegen Clayton; met vier nieuwe gezichten

Michael van Gerwen opent zijn jacht naar titelprolongatie op The Masters tegen Jonny Clayton. In Milton Keynes komt de top-16 van de wereld bij elkaar om het nieuwe seizoen te openen. Vorig jaar won Mighty Mike in de finale van Raymond van Barneveld (11-9). Barney is er dit keer niet bij, omdat hij uit de top-16 van de wereld is gevallen.

Vier nieuwe gezichten

Er zijn dit jaar behoorlijk wat verschuivingen. Zo doen Raymond van Barneveld, Kim Huybrechts, Benito van de Pas en Alan Norris allemaal niet mee. Zij worden afgelost door Adrian Lewis, Darren Webster, Jonny Clayton en Joe Cullen. Opvallend genoeg zijn ze ook de nummers dertien tot en met zestien op de ranglijst. Voor Lewis is het zijn rentree, de andere drie debuteren op het openingstoernooi van het seizoen.

The Masters in februari

The Masters wordt op 1, 2 en 3 februari gehouden in het Engelse Milton Keynes. Vrijdag- en zaterdagavond worden er telkens vier partijen uit de eerste ronde gespeeld. Zondagmiddag is ingeruimd voor de kwartfinales, gevolgd door de halve finale en de eindstrijd op zondagavond. De eerste twee rondes gaan over de best-of-19 legs, daarna de best-of-21 legs. Opvallende duels in de eerste ronde zijn Suljovic – Whitlock, Gurney – Chisnall en Wright – Lewis.

Speelschema The Masters 2019

Michael van Gerwen (1) – Jonny Clayton (16)
Mensur Suljovic (8) – Simon Whitlock (9)
Gary Anderson (4) – Darren Webster (13)
Daryl Gurney (5) – Dave Chisnall (12)
Rob Cross (2) – Joe Cullen (15)
Gerwyn Price (7) – James Wade (10)
Michael Smith (6) – Ian White (11)
Peter Wright (3) – Adrian Lewis (14)

Delen:

Meer over The Masters