Connect with us

UK Open

Van Gerwen opnieuw beste op UK Open Qualifiers; twee negendarters

Michael van Gerwen Premier League Darts 2018 Dublin

Michael van Gerwen heeft voor de tweede dag op rij de UK Open Qualifier weten te winnen. Na zijn winst van vorige week op The Masters heeft hij dit seizoen alweer drie titels gewonnen. Ook ditmaal kwam er niemand in de buurt van Mighty Mike, al was er wel een bizar moment in de finale tegen Darren Webster. De dag werd gekleurd door twee negendarters.

Fluitend naar finale

De vermoeidheid leek bij Van Gerwen toch wel op te gaan spelen in de loop van de dag. Zijn cijfers waren niet meer zo astronomisch hoog, maar op de juiste momenten toverde hij wel de versnellingen eruit. Ross Twell (6-1), Dimitri Van den Bergh (6-3), Rene Berndt (6-1) en Ricky Evans (6-2) werden gevloerd. Richard North ging lang mee in de kwartfinale, tot een waanzinnig slot met bijna een negendarter. Tegen Peter Wright was het regelmatig worstelen, een 160-finish deed uiteindelijk het werk. Ondertussen werkte Darren Webster zich langs Adam Smith-Neale (6-1), Jan Dekker (6-3), Diogo Portela (6-2), Alan Norris (6-5), Justin Pipe (6-4) en Ian White (6-4).

Bizar moment in finale

In de finale opende Webster met een 11-darter voor de break, maar Van Gerwen sloeg gelijk terug met een 136-finish voor de 12-darter. Beide darters hielden hun eigen leg, gevolgd door een vreemd moment. Een dart van Webster viel op de vloer, die wel werd geteld. Van Gerwen was het daar niet mee eens en de toernooidirecteur moest uitsluitsel geven. De organisatie besloot dat de punten bleven staan. Mighty Mike herpakte zich met een 180’er en een tweedart 86-finish voor 4-2. Met een 70-finish voor de 14-darter stond de Nederlander alweer op matchpoint

Twee negendarters

De dag werd gekleurd door twee negendarters. Robbie Green gooide de eerste van 2018. Kong won eerst met 6-5 al van Corey Cadby en tegen Lee Harris volgde de perfecte leg. Het prijzengeld moet hij wel delen met Ian White. The Diamond moest in zijn partij tegen Daryl Gurney aanleggen voor een beslissende elfde leg, daarin gooide hij zijn negendarter. White haalde vervolgens dus nog de halve finale.

Ratajski laat zich opnieuw zien

De verrassing in de kwartfinales ditmaal was Krzysztof Ratajski. De Pool won voor de tweede dag op rij van Raymond van Barneveld in de openingsronde en denderde daarna door tot de laatste acht. Het brengt hem een startbewijs voor de UK Open. Dat geldt ook voor Jamie Hughes, die na zijn overstap naar de PDC voor het eerst een goed resultaat wist neer te zetten. Hij kwam tot de laatste-16. Dat was oook het eindstation voor Antonio Alcinas en Ricky Evans.

Nederlanders sprokkelen door

Jelle Klaasen speelde een sterke dag, met vooral een uitmuntende partij tegen Danny Noppert. The Cobra haalde de laatste-16 en verzekerde zich daarmee van de UK Open. Ron Meulenkamp en Geert Nentjes haalde de laatste-32 en daardoor 750 pond. Doordat Nentjes deze ronde vrijdag ook al haalde is hij zeker van het televisietoernooi. Jan Dekker, Jimmy Hendriks, Yordi Meeuwisse, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Graaf en Jeffrey de Zwaan haalden de laatste-64 en verdienden daarmee 250 pond. Vermoedelijk is er minimaal 750 pond nodig om de top-96 te bereiken van de UK Open Order of Merit en daarmee een ticket voor het televisietoernooi. Die grens heeft ook De Zwaan gepasseerd, want hij haalde vrijdag al de laatste-32.

Uitslagen UK Open Qualifier 2

Delen:

Meer over UK Open