Connect with us

World Matchplay

Van Gerwen opnieuw vroegtijdig kopje onder op World Matchplay

Michael van Gerwen UK Open Darts 2019

Michael van Gerwen is uitgeschakeld in de tweede ronde van de World Matchplay. Mighty Mike ging kopje onder tegen Glen Durrant. De Lakeside-kampioen won in een thriller met 11-13 en mag nu aanleggen tegen James Wade.

Teruggeknokt

In de openingsfase pakte Duzza een break voorsprong en wist die stilletjes uit te bouwen tot 4-7. Hij mocht zelf aanleggen voor het verschil van vier legs, maar nu was hij niet in vijf beurten uit. Van Gerwen brak met een 85-finish, om toch zijn eigen leg weer af te staan. Dat was het startsein om echt te versnellen. Met een 11-darter was het 6-8 en een 134-finish zorgde voor 8-8. Tops zorgde dat Van Gerwen zelfs op voorsprong kwam, maar aanleggen voor de zege mocht hij nog niet. Durrant vond na zes missers dubbel-4 voor 9-9.

Tweede kans wel gepakt

Vanaf de verlenging liep Durrant achter Van Gerwen aan, tot 10-10. Van Gerwen miste nu een aantal pijlen op de dubbel en Durrant profiteerde op dubbel-8. De Engelsman mocht aanleggen voor de zege, maar nu bleek dat de druk toch te groot was. Hij noteerde scores van 58, 47 en 45, waardoor Van Gerwen met een 180’er terugbrak naar 11-11. Zonder de druk was Durrant wel weer solide en brak toch weer met een 84-finish (11-12). Hetzelfde recept volgde, want diverse afzwaaiers met scores van 82, 59 en 82 zorgden ervoor dat Van Gerwen met een 180’er weer kon weglopen. Afmaken deed hij nu niet en zo kreeg Durrant een zesde beurt om tops te vinden voor de zege.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay